Petitchef

duminică, 28 noiembrie 2010

Chiftelute cu sos de rosii

Se ia carne tocata,de porc sau amestec ,se pune un ou ,intreg,4-5 feli de piine uscata,care se immoaie in apa,sare,3-4 catei de usturoi,piinea se scurge bine de apa,se pune peste carne ,se amesteca toate ingredientele ,se modeleaza chiftelele ,mie imi place sa le fac rotunde,ca si bilele,se prajesc in ulei incins .Separat se toaca o ceapa,care se caleste in putin ulei,cind ceapa s-a inmuiat punem o lingura de faina ,2 linguri de pasta de rosii sau bulion,se stinge cu 500 ml de apa calda,se amesteca bine sa nu se faca cocoloase,se lasa la fiert ,amestecind sa nu se prinda de fundul cratitei,se pune sare dupa gust,un pik de delikat ,plante aromatice,putin piper macinat,daca este pre gros se mai pune apa,se pun si chiftelele in sos se mai fierb 3-4 minute,se pune usturoiul,se opreste sosul si se serveste cu ce dorim:orez,piure,cartofi natur,paste fainoase.Eu l-am servit acum cu spaghete.POFTA BUNA sa aveti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu