Aici la noi in ardeal se face ciorba de salata verde,eu o fac asa:am ales salata ,am spalat-o bine sa nu ramina nici un melc,in acest timp punem la fiert oase de porc ,cind a fiert carnea ,punem salata frecata cu sare si scursa de zeama aceea verde ,este amara,intr-o tigaie taiem cubulete slanina afumata si o prajim bine,o punem peste salata in oala ,in grasimea ramasa de la slanina facem un rintasi din faina ,il lasam pina devine putin maroniu ,stingem cu putin bulion ,punm rintasul in oala si mai dam citeva clocote,batem doua oua intregi cu furculita,putina sare si smintina,punem incet in oala,sa iasa zdremte de ou, pune smintana ,fiecare dupa gust,2-3 catei de usturoi ,sare ,eu folosesc foarte mult delikatul.Mai lasam putin pe foc ,apoi se lasa sa se raceasc si o servim calda.
Vaaai, ce de mancaruri delicioase! O sa te vizitez cand imi voi cauta inspiratia...
RăspundețiȘtergereCe nu inteleg eu este de ce trebuie spalata salata sa nu fie vreu-n melc...?
RăspundețiȘtergereOricum ai pus in ea carne nu ai facut-o de post.
Bun, bun.Ciorba mea preferata!
RăspundețiȘtergereVa astept pe toti cu drag,sper sa asiti tot ce doriti pe acest blog
RăspundețiȘtergereDa Ninule ,trebuie spalata bine salata ,cred ca nu ti-ar cadea bine sa gasesti un melc in ciorba.
RăspundețiȘtergerenu stiu cum o fi la gust,dar arata dezgustator!
RăspundețiȘtergereFiecare cu parerea lui
RăspundețiȘtergere