Petitchef

marți, 26 aprilie 2011

Tocanita de ceapa cu carne

A ceasta tocanita se poate face cu orice carne,dar cea mai buna este cu carne de vitel.
In cratita se pune ulei,se caleste carnea ,se curata 6-7 cepe, potrivite,se toaca marunt si se pun peste carne la calit,se adauca o lingurita de boia dulce de ardei,se stinge cu apa,cit sa cuprinda totul,se curata 3 cartofi si se taie cubulete ,se adauga peste carne si ceapa,se lasa sa fiarba.Cind ceapa si cartofi au fiert se paseaza,cu furculita sau blendarul,iasa un sos.(daca pasam cu blendarul se scoate carnea in farfurie pasam si aoi punem carnea inapoi ,sa inoate in sosul format ,daca pasam cu furculita scoatem intr-o farfurie si pasam ,punem la loc in cratita si tot asa pina nu se mai cunosc cartofii).Se da gustul de sare si piper,eu pun putina sare si la fiert,carnea si legumele au alt gust daca fierb cu sare,se pune patrunjel verde tocat,se sreveste alaturi de o mamaliguta calda sau cu piure de cartofi.POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu