Petitchef

miercuri, 13 iulie 2011

Ardei copti cu sos de rosii

Aceasta reteta o am de la o matusa ,draga mie,nu o mai stiam ,asa ca am dat un telefon si gata reteta.
Am copt ardei, pe o tabla ,pe ochiul de la aragaz,cam 7- 8 la numar, galbeni si rosii,am pus intrun vas ardeii copti ,i-am acoperit ,ca sa se curate mai usor,dupa ce s-au racorit si aburit ,am curatat coaja ,am pus intr-un castron,i-am spintecat sa curga sucul din ei ,da un gust foarte bun acest suc.Intr-o craticioara am pus putin ulei si rosii taiate cubulete,(eu nu am avut rosii si am pus piure de rosii din cutie)se calesc bine de tot ,am dat gustul de sare ,putin delikat ,si 3-4 catei de usturoi zdrobiti,am lasat sa dea citeva clocote,am rasturnat sosul peste ardei copti,asa fierbinte,se lasa sa isi ea gusturile,se servesc cu tot felul de preparate sau ca atare.

2 comentarii:

  1. imi plac foarte mult ardeii copti.de obicei in servesc cu dressing de otet ,uli si chimen.o sa incerc si reteta ta.arata tare bine.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac si cu otet ,ulei ,sare , putina apa si neaparat usturoi,sunt fana a usturoiului, se regaseste in multe retete .

    RăspundețiȘtergere