Petitchef

miercuri, 13 iulie 2011

Compot de caise

Imi place sa fac tot felul de compoturi ,muraturi si conserve in casa ,sa fie totul natural.Astazi am facut compot de caise.
-3 kg de caise
-1,400 de zahar
Am spalat bine caisele,am pus in borcane, de 720 ml,cam 5-6 caise ,separat am pus zaharul am socotit cam 5-6 linguri la un borcan,apa ,am masurat cantitatea de apa care incape in borcan,am dat doua clocote la sirop,apoi l-am turnat caldut peste caise,printr-o sita deasa,am pus capacele,le-am infiletat,am fiert borcanele intr-o cratita,in care am pus pe fundul ei un prosop,am fiert 15 minute,de cind au inceput sa fiarba,apoi le-am transferat pe o patura,am invelit cu o alta patura ,sa se raceasca treptat,acum asteapta sa fie puse in camara ,unde vor sta pina cind ,va veni iarna.

6 comentarii:

  1. la mine sunt mereu fructe proaspete asa ca nu prea fac gemuri sau compoturi.dar cele facute in casa sunt mult mai bune decat cele din comert.eu as face din piersici ca mai folosesc la torturi.
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. inca n-am facut compot! din pacate; ( imi place tare cel de piersici dar nici la caise nu zic pas !! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar conservant nu pui,sau aspirina????nu se strica?am citit in revista Practic in bucatarie,ca o doamna nu pune in nimic conservant,parca nu-mi vine a crede si mie-mi place compotul de caise si de piersici,de pere ,gutui si cate nu-mi plac mie,is prea multe sa le insir

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah,acum sunt si la noi fructe si vara si iarna,dar sunt aduse de peste mari si tari ,nu mai au gustul celor culese din pomi cu mana noastra,asa ca facem compot ca sa nu le ducem dorul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonina ,la cite bunatati faci tu ,nu cred ca vei ramane fara compoturi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dinitza,eu nu pun nbimic in compoturile mele ,asa face si mama mea,daca au destul zahar nu se vor strica,sunt si 100%naturale,eu nu pun nici in la :bulion ,dulceata ,etc...nimic conservanti sau pastile si stau foarte bine,incearca si vei vede ca sunt mai bune.

    RăspundețiȘtergere