Petitchef

luni, 13 februarie 2012

Rulada cu crema de portocale

Pentru aceasta rulada am avut nevoie de:
-6 oua
-12 linguri de zahar
-6 linguri de faina
-un praf de sare
Pentru crema:
-4galbenusuri
-8 linguri de zahar
-200 ml. zeama de portocala
-un pachet de unt
Am batut albusurile cu un praf de sare,am adaugat zaharul ,apoi galbenusurile ,apoi am pus faina cernuta,am amestecat cu o spatula,totul ,de jos in sus, usor,am pus compozitia in tava ,tapetata cu hartie de copt,am copt ,in cuptor ,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am rasturnat blatul pe un prosop umed de bucatarie si am rulat ,am lasat sa se raceasca asa in prosop.
Galbenusirile ,zaharul si sucul de portocala ,le-am pus pe foc mic,intr-o cratita de inox cu fundul dublu,am amestecat continu,cu telul ,in forma de para,pana ce compozitia s-a ingrosat ,am lasat la racit ,untul lam mixat si l-am adaugat la crema.Am desfacut rulada si am intins crema,am rulat la loc ,am ornat cu putina crema si feli de portocala,este foarte buna,te lingi pe degete.

2 comentarii: