Petitchef

duminică, 22 aprilie 2012

Negri in camasa alba

Aceasta prajitura este un deliciu,am pierdut reteta,o faceam in tinerete ,acum am cautat la toate cunostintele reteta si am pus in practica . Ne trebuie pentru blat: -7 oua -7 linguri de zahar -2 linguri cacaua -14 linguri nuca macinata Se aleg ouale,se bat albusurile cu un praf de sare,se adauga zaharul ,apoi galbenusurile unul cate unul,apoi cacaua ,nuca ,se amesteca cu o spatula ,de jos in sus,apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt,se pune la copt in cuptorul incins. Bezeaua: -7 albusuri -14 linguri de zahar Se bat albusurile spuma tare ,apoi se pune zaharul ,se pune peste blat ,cand este aproape copt ,se mai coace pana se rumeneste bezeaua,se scoate si se lasa la racit in tava. Pentru crema: -3 oua intregi -8 linguri de zahar -un pahar de lapte cam 100 ml. -2 linguri cacaua -un pachet de unt Se pun ouale cu zaharul ,laptele si cacaua pe foc mic ,se fierb pana se ingroase,cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma,se pune ,cand este prajitura rece de tot ,peste bezea,se presara nuca macinata,se lasa la rece ,apoi se portioneaza,este un deliciu ,se topeste in gura.

7 comentarii:

  1. Arata minunat prajitura,Mirela!Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm ...te cred ca se topeste. Si ne lasi pe noi astia ...muritorii pe uscat sa ne ploua in gura!Arata fff delicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult draga Jeny,daca ai fi mai aproape cred ca ar creste foarte mult colacei pe burtica.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna superba prajitura am facut o si eu se topeste in gura felicitari ai un blog minunat cu retete de nota 10 succes in continuare cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
  5. faina la blat nu exista ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aceasta prajitura nu se foloseste faina ,se foloseste foarte multa nuca ,nu mai trebuie si faina.

      Ștergere