Petitchef

miercuri, 4 iulie 2012

Peste prajit

Doamne imi era asa dor de peste proaspat prajit ,asa ca mi-am intins undita si am prins vreo 2 kg. ,ha ha ,am gasit un pescar care a prins pestele si l-a vandut. Deci eu doar l-am gatit asa:am curatat pestele de solzi si maruntaie ,l-am crestat oblic cu cutitul ,ca sa patrunda sarea si condimentele ,am pus sare si l-am lasat asa de seara pana dimineata,dimineata inainte sa il prajesc l-am limpezit in apa ca sa spalam surplusul de sare,am presarat delikat si putina boia de ardei dulce,am dat pesti prin faina si am pus la prajit in ulei incins .Cand au devenit aurii,am pus pe un platou un strat subtire de unt ,am pus pestele si pe fiecare peste am intins un pic de unt,untul ii da o dulceata aparte,am servit cu musdei de usturoi ,frecat cu smantana.Nu se poate compara gustul pestelui proaspat cu cel congelat,pregatit astfel se poate praji si pe disc ,diferenta este ca nu il dam prin faina .Va las pe voi sa apreciati cum il gatiti ,apoi vreau sa imi spuneti cum a iesit .Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Na,ca acu'mi-ai facut si mie pofta de peste.Vin fuguta la tine la masa.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu mare drag ,la masa ,dar grebestete ,pestele se topeste.Pupici cu sclipici.

      Ștergere