Petitchef

duminică, 2 septembrie 2012

Tietei de casa

Pana acum taietei ii facea mama mea ,.dar intr-o zi fiind plecata in vacanta pe la neamuri ,intr-un sat pe tara Hategului,nu am gasit sa cumpar taietei ca sa fac o supita buna de gaina ,de casa,cu taietei,hm ,am oua ,am faina ,am masina pentru intins si taiat taietei ,trebuie sa fac si eu odata si odata ,mi-am zis eu.Am dat telefon la mama ca sa imi spuna cum sa fac,dupa instructiunile ei am pornit la treaba:am batut 3 oua cu o furculita ,nu prea mult ,am inceput sa adaug faina ca sa iasa un aluat nu prea tare si nelipicios .Am taiat in bucati mai mici ,pe care le-am intins cu masina ,fasii lungi si subtiri ,le-am intins pe o fata de masa curata ca sa se usuce,cand s-au zvantat bine ,le-am taiat tot cu masina in taietei lungi si subtiri,am pus iarasi la uscat .Au iesit taietei frumosi auri ,pe care i-am folosit la supa ,dupa ce le-am dat un clocot in apa cu sare,ce au ramas am pus in punga sa ii folosesc la alte preparate.Sunt diferiti de cei din comert ,au gust bun si nu se inmoaie . PS.Trebuie folosita faina de cea mai buna calitate si oua proaspete,daca aluatul se lipeste cand il intindem ,il presaram cu faina.

4 comentarii:

  1. mie imi plac taiteii de porc!
    mai fata, chiar iti trebuie verificarea asta anti-spam?
    mi se fac ochii ca la betivi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce vrei sa spui ,dar poate ma lamuresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am facut niciodata taietei de casa deoarece nu am masina,ai tai arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere