Petitchef

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Cornuri cu dulceata de afine

Am luat aceasta reteta ,de la cumnata mea ,mi-a placut foarte mult ,cand am facut si eu s-a umplut bucataria de miros imbietor. Am folosit : -2 oua ,50g drojdie proaspata ,100g unt ,100g zahar ,sare ,200ml lapte ,faina cat cuprinde .Se topeste untul dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se adauga zaharul .Se amesteca drojdia cu ouale si sarea ,se adauga untul ,laptele si framantati cu faina pana se desprinde de pe vas. Se lasa la dospit pana ce se ridica dupa care se formeaza cornuri ,pe care le umplem cu dulceata ,fineti ,etc...se lasa la dospit ,in tava ,inca 30 minute,se pun la cxopt in cuptorul incins,se coc pana devin rumene ,apoi calde se dau cu glazura din:4 linguri zahar si o linguri apa ,zaharul nu trebuie sa se topeasca,se ung cu o pensula,asa fierbinti ,vor ramane frumos glazurate,sunt delicioase langa o cana de lapte .Pofta buna.

3 comentarii:

  1. Multumesc ,Paula ,sun si foarte bune ,cred ca tura viitoare voi face portie dubla,raman proaspete foarte mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au, iar te tii de minuni. Mor de pofta numai cand ma uit la ele. Si imi amintesc de anii de scoala cand faceam cornuri cu rahat sau gem si apoi mergeam pe un frig de crapau pietrele cu ele la vanzare, pe unde puteam. Erau calde , dolofane si ieftine. Buneeee...

    RăspundețiȘtergere