Petitchef

joi, 5 iunie 2014

Tort masina de politie

Acest tort ,a fost comandat de sotul, unei doamne politist,a vrut masina de politie si politistul langa ea,a fost o provocare,masini am mai facut eu ,dar figurine nu,asa ca am incercat sa iasa bine,sunt multumita ,dar se poate si mai bine.Tortul a fost umplut cu crema de portocale ,insiropat cu suc de portocale .
Am facut un blat din 10 oua:am separat albusurile de galbenus,l-am batut cu putina sare ,apoi am adaugat 10 linguri de zahar,galbenusurile,10 linguri de ulei,am pus 10 linguri de faina ,cernuta,am omogenizat cu o paleta,am copt in cuptorul incins ,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am lasat blatul ,pana a doua zi ,asa se poate lucra mai bine cu el.
Pentru crema :am puus 6 galbenusuri ,12 linguri de zahar ,6 linguri zeama de portocala,am pus pe focul foarte mic ,amestecand tot timpul cu telul ,sa nu se prinda sau sa se afume,am lasat la racit ,temperatura camerei,am batut 500 ml de frisca si am pus putin cate putin ,crema in frisca.
Am trecut la modelarea masini,am insiropat blatul cu apa cu zahar si zeama de portocala,am invelit in pasta de zahar si uite ce a iesit:




Un comentariu: