vineri, 30 noiembrie 2012

Tort Ben 10

Astazi este sfantul Andrei ,asa ca am facut un tort ,pentru finul meu ,este cu Ben 10 ,un blat simplu insiropat cu compot de visine si crema de ciocolata amaruie.Abia asteptam sa il devoram.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

CORNURI CU DULCEATA



 Cornuri pufoase și glazurate – cu miros de copilărie în toată casa

 Rețeta asta am primit-o de la o cunoștință, după ce am gustat un singur corn și... m-a cucerit. Când am făcut-o acasă, s-a umplut bucătăria de un miros dulce și promițător – semn că urmează ceva bun.

 Ingrediente:

  • 2 ouă

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 100 g unt

  • 100 g zahăr

  • un praf de sare

  • 200 ml lapte

  • făină cât cuprinde (pentru un aluat elastic, nelipicios)

 Pentru glazură:

  • 4 linguri zahăr

  • 1 lingură apă

 Pentru umplut:

  • dulceață, Finetti, gem sau ce preferați


 Mod de preparare:

  1. Topim untul și, cât e cald, adăugăm zahărul în el. Amestecăm până se dizolvă parțial și lăsăm să se răcească ușor.

  2. Într-un bol mare, amestecăm drojdia cu ouăle și un praf de sare.

  3. Adăugăm untul topit și laptele, apoi începem să încorporăm făina treptat, frământând bine.

  4. Când aluatul se desprinde de pe vas și nu mai e lipicios, îl lăsăm la dospit, până își dublează volumul.

  5. După ce a crescut, îl împărțim în bucăți și formăm cornuri, pe care le umplem cu ce ne place – eu am pus dulceață, dar merge și Finetti.

  6. Așezăm cornurile în tavă, pe hârtie de copt, și le mai lăsăm la crescut încă 30 de minute.

  7. Coacem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos.

  8. Cât sunt fierbinți, le ungem cu glazura (zahăr + apă amestecate rapid, fără să se topească zahărul complet). Se formează o crustă crocantă și lucioasă.


 Se servesc calde, cu o cană de lapte sau cacao. Se topesc în gură, nu alta!

 Poftă bună! 🥐✨



miercuri, 21 noiembrie 2012

Tort inimioara 2

Acest tort este ,o surpriza pentru o colega de-a mea ,mama ei a dat comanda ,este un tort cu blat simplu ,insiropat cu compot de caise,crema de ciocolata cu lapte .

duminică, 18 noiembrie 2012

Tort masinuta 2

Acest tort a fost pt. un copil de 2 ani .A avut crema de ciocolata ,este preferata copiilor,insiropat cu sirop de caise ,a avut 3,400kg .

miercuri, 14 noiembrie 2012

TOCANITĂ

 Tocăniță de porc cu sos gros și mămăliguță cuminte

 Tocănița asta e genul de mâncare care nu face mofturi – merge cu orice, dar parcă cel mai bine se așază lângă o mămăliguță aburindă și-un castravete murat care trosnește a iarnă. Rețetă clasică, gust sincer, e genul de preparat care-ți dă sentimentul că ești acasă, chiar dacă gătești într-o garsonieră cu aragaz portocaliu.

 Ingrediente:

  • 500 g ceafă de porc (fără regrete)

  • o ceapă (plângem puțin, dar merită)

  • 2 linguri pastă de roșii

  • 1 lingură pastă de ardei (sau de paprică, dacă te simți aventuros)

  • făină albă (nu multă, nu puțină – cât să tăvălim carnea cu stil)

  • 1 cățel de usturoi (mic dar cu personalitate)

  • sare și piper, după ochi și gust

  • 1 cană de apă

  • puțin ulei (cât să nu lipească intențiile de fundul cratiței)


 Mod de preparare:

 Începem ca orice poveste de dragoste culinară: cu niște carne tăiată cubulețe și trecută prin făină, că doar așa se face sosul gros, de lingi farfuria.

 Într-o cratiță, călim ceapa până se înmoaie și ne lasă în pace cu lacrimile. Apoi vine carnea, pe care o lăsăm să se rumenească ușor, doar cât să prindă puțină culoare și încredere.

 Urmează pasta de roșii și pasta de ardei – ele sunt sufletul acestei tocănițe. Se stinge totul cu o cană de apă și se lasă să fiarbă la foc domol, ca într-o după-amiază leneșă de duminică.

 Când carnea e fragedă și sosul a început să spună povești în bolboroseală, potrivim de sare și piper. La final, intră în scenă usturoiul – discret, dar prezent, cât să încheie rețeta cu aplauze.


 Se servește cu mămăliguță, că nu-i frumos să lași tocănița singură în farfurie. Dacă mai ai și niște murături prin cămară, ai încheiat meniul de nota 10 cu felicitări de la bunica.

 Poftă bună și zâmbet pe buze!

luni, 12 noiembrie 2012

Tort Cenusereasa

Acest tort a fost realizat pentru o fetita care a implinit 5 ani in 11 noiembrie,a avut blat simplu ,insiropat cu compot de visine si crema de ciocolata amaruie.Greutatea a fost de 3 kg.

duminică, 11 noiembrie 2012

Cornulete

Am fost in vizita,zilele trecute ,acolo m-am inzestrat cu o noua reteta ,de cornulete,cum nu am facut de mult timp ,am facut in aceasta sambata,dar s-au topit foarte repede,pitici mei au devastat tot. Am folosit : -o cana de untura -4 linguri de smantana -un ou -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie -faina cat cuprinde Se framanta aluatul,sa fie mai moale,se taie patratele,se pune dulceata ,rahat sau ce umplutura dorim,se formeaza cornulete,se coc in cuptorul incins ,se pudreaza cu zahar pudra ,fierbinti.Sunt foarte fragede ,cu cat stau mai mult sunt mai bune.