sâmbătă, 24 noiembrie 2012

CORNURI CU DULCEATA



 Cornuri pufoase și glazurate – cu miros de copilărie în toată casa

 Rețeta asta am primit-o de la o cunoștință, după ce am gustat un singur corn și... m-a cucerit. Când am făcut-o acasă, s-a umplut bucătăria de un miros dulce și promițător – semn că urmează ceva bun.

 Ingrediente:

  • 2 ouă

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 100 g unt

  • 100 g zahăr

  • un praf de sare

  • 200 ml lapte

  • făină cât cuprinde (pentru un aluat elastic, nelipicios)

 Pentru glazură:

  • 4 linguri zahăr

  • 1 lingură apă

 Pentru umplut:

  • dulceață, Finetti, gem sau ce preferați


 Mod de preparare:

  1. Topim untul și, cât e cald, adăugăm zahărul în el. Amestecăm până se dizolvă parțial și lăsăm să se răcească ușor.

  2. Într-un bol mare, amestecăm drojdia cu ouăle și un praf de sare.

  3. Adăugăm untul topit și laptele, apoi începem să încorporăm făina treptat, frământând bine.

  4. Când aluatul se desprinde de pe vas și nu mai e lipicios, îl lăsăm la dospit, până își dublează volumul.

  5. După ce a crescut, îl împărțim în bucăți și formăm cornuri, pe care le umplem cu ce ne place – eu am pus dulceață, dar merge și Finetti.

  6. Așezăm cornurile în tavă, pe hârtie de copt, și le mai lăsăm la crescut încă 30 de minute.

  7. Coacem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos.

  8. Cât sunt fierbinți, le ungem cu glazura (zahăr + apă amestecate rapid, fără să se topească zahărul complet). Se formează o crustă crocantă și lucioasă.


 Se servesc calde, cu o cană de lapte sau cacao. Se topesc în gură, nu alta!

 Poftă bună! 🥐✨



3 comentarii:

  1. Multumesc ,Paula ,sun si foarte bune ,cred ca tura viitoare voi face portie dubla,raman proaspete foarte mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au, iar te tii de minuni. Mor de pofta numai cand ma uit la ele. Si imi amintesc de anii de scoala cand faceam cornuri cu rahat sau gem si apoi mergeam pe un frig de crapau pietrele cu ele la vanzare, pe unde puteam. Erau calde , dolofane si ieftine. Buneeee...

    RăspundețiȘtergere