miercuri, 26 decembrie 2012

Tort pentru Stefan

Acest tort a fost realizat pentru un domn ,care si-a serbat ziua numelui in a treia zi de craciun .A fost un tort cu blat simplu ,insiropat cu cafea ,crema de cafea ,ornat cu glazura de ciocolata si frisca ,a avut 2 kg.

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Tort cu printesa

A cest tort a fosty pentru o micuta fetita ,de trei anisori ,crema de ciocolata,reteta aici ,insiropat cu compot de caise ,a avut 2,5 kg.

miercuri, 19 decembrie 2012

Tort cu calut

Acest tort l-am realizat pentru un baietel care iubeste caii ,are blat simplu ,crema de ciocolata amaruie ,are 3 kg.

luni, 3 decembrie 2012

MUFFINS

Muffins cu ciocolată și stafide – pufoși, aromați și rapid de făcut

 Rețeta asta am găsit-o pe blogul „Din bucătăria mea”, al Licuței Marin. M-a cucerit de la prima vedere – era atât de ciocolătoasă că parcă simțeam deja mirosul din cuptor. După o verificare rapidă a ingredientelor (toate erau în frigider, ca prin minune), m-am pus pe treabă împreună cu Mădălina.  Am adus și eu mici modificări față de varianta originală, după gustul nostru.

 Ingrediente:

  • 200 g ciocolată amăruie

  • 375 g făină

  • 1 lingură praf de copt

  • 2 linguri cacao

  • 100 g zahăr

  • 2 ouă

  • 6 linguri ulei

  • 1 lingură esență de vanilie

  • 275 ml lapte

  • 120 g fructe confiate (eu am folosit stafide)

 Mod de preparare:

  1. Am topit ciocolata (eu am folosit bain-marie, dar merge și la microunde cu grijă).

  2. Într-un bol, am amestecat făina, praful de copt și cacaua.

  3. Într-un alt bol, am mixat ouăle cu zahărul, uleiul, laptele și esența de vanilie.

  4. Am adăugat ciocolata topită peste amestecul lichid și am amestecat bine.

  5. Am încorporat ușor amestecul uscat și, la final, am pus stafidele.

  6. Compoziția am turnat-o în coșulețe de hârtie puse în forma de muffins.

  7. Le-am copt în cuptorul preîncălzit, 20–25 de minute, la foc mediu.

 După ce s-au răcorit, le-am ornat – unele cu glazură de ciocolată, altele cu zahăr pudră.

 Se servesc simple sau cu o ceașcă de ceai ori cafea. Sunt pufoase, ciocolătoase și dispar repede!


duminică, 2 decembrie 2012

GRATARE DE PORC

Grătare de porc cu garnitură cremoasă de orez – o masă ca la carte

Grătarele astea sunt din categoria „știu că le-am mai făcut, dar parcă de data asta au ieșit mai bune”. Am folosit ceafă de porc, fără os – fragedă și gustoasă – și am făcut o garnitură de orez puțin diferită, care a fost apreciată la masă… până la ultima lingură.

Ingrediente pentru grătare:

  • felii de ceafă de porc (fără os)

  • sare

  • piper

  • Delikat (sau alt condiment preferat)

  • apă minerală

  • opțional: o pungă și un ciocan de șnițele

  • o tigaie antiaderentă

Mod de preparare – grătare:

  1. Am bătut bucățile de carne cu ciocanul, acoperindu-le cu o pungă (ca să nu stropească prin toată bucătăria).

  2. Am condimentat cu sare, piper și puțin Delikat, pe ambele părți.

  3. Am turnat peste ele puțină apă minerală – pentru frăgezire rapidă.

  4. De data asta, le-am prăjit în tigaia antiaderentă, fără grăsime suplimentară. S-au rumenit frumos și au rămas suculente.


Garnitură de orez – reinterpretare cremoasă

Am vrut să schimb puțin clasica garnitură de orez și, zău, mi-a ieșit ceva delicios și neașteptat de fin.

Ingrediente pentru garnitură:

  • o cană de orez

  • o ceapă mică

  • ulei (pentru călit)

  • apă + Delikat (sau supă)

  • 1 lingură de smântână

  • 2 linguri de cașcaval ras

Mod de preparare – orez:

  1. Am tocat ceapa mărunt și am călit-o ușor în puțin ulei.

  2. Am adăugat orezul și l-am prăjit câteva minute, cât să devină ușor lucios.

  3. Am pus lichid treptat – apă cu Delikat dizolvat – aproximativ de trei ori cantitatea de orez.

  4. Am amestecat mereu, adăugând lichid pe măsură ce scădea, ca la un risotto. Nouă ne place orezul bine fiert, nu „al dente”.

  5. La final, am adăugat o lingură de smântână și cașcaval ras, pentru o textură cremoasă și un gust bogat.


Am servit totul cu castraveți murați din producție proprie. Nici nu mai e nevoie de desert după o masă ca asta!

Poftă bună! 🍽️

vineri, 30 noiembrie 2012

Tort Ben 10

Astazi este sfantul Andrei ,asa ca am facut un tort ,pentru finul meu ,este cu Ben 10 ,un blat simplu insiropat cu compot de visine si crema de ciocolata amaruie.Abia asteptam sa il devoram.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

CORNURI CU DULCEATA



 Cornuri pufoase și glazurate – cu miros de copilărie în toată casa

 Rețeta asta am primit-o de la o cunoștință, după ce am gustat un singur corn și... m-a cucerit. Când am făcut-o acasă, s-a umplut bucătăria de un miros dulce și promițător – semn că urmează ceva bun.

 Ingrediente:

  • 2 ouă

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 100 g unt

  • 100 g zahăr

  • un praf de sare

  • 200 ml lapte

  • făină cât cuprinde (pentru un aluat elastic, nelipicios)

 Pentru glazură:

  • 4 linguri zahăr

  • 1 lingură apă

 Pentru umplut:

  • dulceață, Finetti, gem sau ce preferați


 Mod de preparare:

  1. Topim untul și, cât e cald, adăugăm zahărul în el. Amestecăm până se dizolvă parțial și lăsăm să se răcească ușor.

  2. Într-un bol mare, amestecăm drojdia cu ouăle și un praf de sare.

  3. Adăugăm untul topit și laptele, apoi începem să încorporăm făina treptat, frământând bine.

  4. Când aluatul se desprinde de pe vas și nu mai e lipicios, îl lăsăm la dospit, până își dublează volumul.

  5. După ce a crescut, îl împărțim în bucăți și formăm cornuri, pe care le umplem cu ce ne place – eu am pus dulceață, dar merge și Finetti.

  6. Așezăm cornurile în tavă, pe hârtie de copt, și le mai lăsăm la crescut încă 30 de minute.

  7. Coacem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos.

  8. Cât sunt fierbinți, le ungem cu glazura (zahăr + apă amestecate rapid, fără să se topească zahărul complet). Se formează o crustă crocantă și lucioasă.


 Se servesc calde, cu o cană de lapte sau cacao. Se topesc în gură, nu alta!

 Poftă bună! 🥐✨



miercuri, 21 noiembrie 2012

Tort inimioara 2

Acest tort este ,o surpriza pentru o colega de-a mea ,mama ei a dat comanda ,este un tort cu blat simplu ,insiropat cu compot de caise,crema de ciocolata cu lapte .

duminică, 18 noiembrie 2012

Tort masinuta 2

Acest tort a fost pt. un copil de 2 ani .A avut crema de ciocolata ,este preferata copiilor,insiropat cu sirop de caise ,a avut 3,400kg .

miercuri, 14 noiembrie 2012

TOCANITĂ

 Tocăniță de porc cu sos gros și mămăliguță cuminte

 Tocănița asta e genul de mâncare care nu face mofturi – merge cu orice, dar parcă cel mai bine se așază lângă o mămăliguță aburindă și-un castravete murat care trosnește a iarnă. Rețetă clasică, gust sincer, e genul de preparat care-ți dă sentimentul că ești acasă, chiar dacă gătești într-o garsonieră cu aragaz portocaliu.

 Ingrediente:

  • 500 g ceafă de porc (fără regrete)

  • o ceapă (plângem puțin, dar merită)

  • 2 linguri pastă de roșii

  • 1 lingură pastă de ardei (sau de paprică, dacă te simți aventuros)

  • făină albă (nu multă, nu puțină – cât să tăvălim carnea cu stil)

  • 1 cățel de usturoi (mic dar cu personalitate)

  • sare și piper, după ochi și gust

  • 1 cană de apă

  • puțin ulei (cât să nu lipească intențiile de fundul cratiței)


 Mod de preparare:

 Începem ca orice poveste de dragoste culinară: cu niște carne tăiată cubulețe și trecută prin făină, că doar așa se face sosul gros, de lingi farfuria.

 Într-o cratiță, călim ceapa până se înmoaie și ne lasă în pace cu lacrimile. Apoi vine carnea, pe care o lăsăm să se rumenească ușor, doar cât să prindă puțină culoare și încredere.

 Urmează pasta de roșii și pasta de ardei – ele sunt sufletul acestei tocănițe. Se stinge totul cu o cană de apă și se lasă să fiarbă la foc domol, ca într-o după-amiază leneșă de duminică.

 Când carnea e fragedă și sosul a început să spună povești în bolboroseală, potrivim de sare și piper. La final, intră în scenă usturoiul – discret, dar prezent, cât să încheie rețeta cu aplauze.


 Se servește cu mămăliguță, că nu-i frumos să lași tocănița singură în farfurie. Dacă mai ai și niște murături prin cămară, ai încheiat meniul de nota 10 cu felicitări de la bunica.

 Poftă bună și zâmbet pe buze!

luni, 12 noiembrie 2012

Tort Cenusereasa

Acest tort a fost realizat pentru o fetita care a implinit 5 ani in 11 noiembrie,a avut blat simplu ,insiropat cu compot de visine si crema de ciocolata amaruie.Greutatea a fost de 3 kg.

duminică, 11 noiembrie 2012

Cornulete

Am fost in vizita,zilele trecute ,acolo m-am inzestrat cu o noua reteta ,de cornulete,cum nu am facut de mult timp ,am facut in aceasta sambata,dar s-au topit foarte repede,pitici mei au devastat tot. Am folosit : -o cana de untura -4 linguri de smantana -un ou -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie -faina cat cuprinde Se framanta aluatul,sa fie mai moale,se taie patratele,se pune dulceata ,rahat sau ce umplutura dorim,se formeaza cornulete,se coc in cuptorul incins ,se pudreaza cu zahar pudra ,fierbinti.Sunt foarte fragede ,cu cat stau mai mult sunt mai bune.

duminică, 14 octombrie 2012

Crema de zahar ars

Aceasta crema am facut-o astazi simpla,nu am facut tort ca si altadata. Am folosit: -10 oua , -20 linguri zahar -un litru de lapte fiert si racit -o cana de zahar pentru ars Se pune zaharul la ars ,sa fie auriu,se imbraca pereti vasului in care se face crema ,eu am facut in formele de briose,am batut ouale cu zaharul ,nu se bat foarte tare ,am adauga laptele ,am pus compozitia in forme peste zaharul ars,am pus in cuptorul incins,intr-o tava cu apa fierbinte.Se coc pana se rumeneste deasupra ,se lasa sa se raceasca ,apoi se intorc pe o farfurie ,siropul se va scurge peste crema,este un dulce foarte dulce si delicios.

marți, 9 octombrie 2012

Rechin prajit

Am cxumparat rondele de rechin ,de la supermarket,am cautat in sus si in jos pe net ,ca sa vad cum se gateste acest peste.Sunt sute de retete ,dar eu am facut una propie .Am lasat carnea sa se deschete ,la temperatura cameri,am presarat sare ,delikat si zeama de lamaie ,asa ii mai piere din miros ,am lasat la macerat cam 2 ore ,am sters bucatelele de carne cu un servetel si am prajit in tigaia unsa cu putin ulei ,5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta.Este delicios rechinul ,atunci cand il mamcam noi ,nu el pe noi ,am servit cald cu musdei de usturoi.

luni, 1 octombrie 2012

Tort aniversar cu margarete

Aceste tort a avut blat simplu ,insiropat cu compot de visine ,crema de ciocolata cu lapte ,ornat cu plastelina de ciocolata si flori din pasta de zahar.

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Tort cu masinuta

Acest tort a fost realizat pt. un baietel de doi anisori.A avut blat simplu insiropat cu sirop de zahar,crema de ciocolata cu lapte si visine,ornat cu frisca ,masinuta este desenata cu coloranti alimentari ,pe pasta de zahar.

marți, 25 septembrie 2012

Zacusca

A venit din nou toamna ,camarile trebuie umplute ,cu de toate ,ca sa trecem cu usurinta ,friguroasa iarna.Printre compoturi ,dulceturi ,siropuri ,muraturi ,bulioane ,se afla la loc de cinste zacusca. Eu folosesc: -5 kg. de vinete -3 kg. de gogosari sau ardei(ardei ii coc) -1,5kg de ceapa -1 litru de ulei -1 litru de bulion Vinetele se coc ,se curata de coaja si se lasa la scurs,gogosari se desfac ,se curata de seminte ,ceapa se curata si se opareste putin in apa fiarta,dupa ce toate au fost pregatite se dau fiecare separat prin masina de carne,se caleste ceapa ,in putin ulei ,separat se caleste gogosarul,dupa ce se calesc putin se amesteca ceapa cu gogosarul,se mai calesc pana ce scade apa de pe ele ,se adauga vinetele ,bulionul si uleiul,se pune sare dupa gust ,cateva boabe de piper si cateva frunze de dafin,se lasa sa fiarba ,dar trebuie amestecat foarte des ,sa nu se afume,cand uleiul iasa deasupra atunci vom sti ca este fiarta destul.Se pune in borcane ,se capseaza si se sterilizeaza ,se pun borcanele la fiert in apa ,cam 30 de minute se lasa sa fiarba,se lasa la racit in paturi,apoi se pun in camara ,unde vor astepta sa fie devorate.Eu nu folosesc conservanti la conservele pentru iarna ,stau foarte bine si sunt sanatoase.

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Aripioare cu sos

Am curatat aripioarele ,le-am portionat si le-am pus sa se prajeasca in putin ulei ,dupa ce s-au rumenit pe toate partile ,am taiat o ceapa solzisori ,am lasat sa se caleasca si ea langa aripi ,fara sa se rumeneasca ,am dizolvat 4 linguri de pasta de rosii,facuta de mine,cu putina apa ,am lasat sa scada sosul ,am dat gustul de sare si piper si am adaugat 3 catei de usturoi taiati feliute ,noi am servit alaturi de un piure da cartofi ,sa va fie de bine.

duminică, 2 septembrie 2012

Tietei de casa

Pana acum taietei ii facea mama mea ,.dar intr-o zi fiind plecata in vacanta pe la neamuri ,intr-un sat pe tara Hategului,nu am gasit sa cumpar taietei ca sa fac o supita buna de gaina ,de casa,cu taietei,hm ,am oua ,am faina ,am masina pentru intins si taiat taietei ,trebuie sa fac si eu odata si odata ,mi-am zis eu.Am dat telefon la mama ca sa imi spuna cum sa fac,dupa instructiunile ei am pornit la treaba:am batut 3 oua cu o furculita ,nu prea mult ,am inceput sa adaug faina ca sa iasa un aluat nu prea tare si nelipicios .Am taiat in bucati mai mici ,pe care le-am intins cu masina ,fasii lungi si subtiri ,le-am intins pe o fata de masa curata ca sa se usuce,cand s-au zvantat bine ,le-am taiat tot cu masina in taietei lungi si subtiri,am pus iarasi la uscat .Au iesit taietei frumosi auri ,pe care i-am folosit la supa ,dupa ce le-am dat un clocot in apa cu sare,ce au ramas am pus in punga sa ii folosesc la alte preparate.Sunt diferiti de cei din comert ,au gust bun si nu se inmoaie . PS.Trebuie folosita faina de cea mai buna calitate si oua proaspete,daca aluatul se lipeste cand il intindem ,il presaram cu faina.

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Tort

Am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a finei meleFlorina ,a fost un tort cu crema de ciocolata si dulceata de visine,deasupra multa ciocolata si trandafiuri albi .

joi, 30 august 2012

ciorba de curcan

Pentru aceasta ciorba am cumparat tacamuri de curcan,am portionat carnea ,am spalat-o bine in apa rece ,am pus-o la fiert ,am luat spuma ,cand carnea a fost aproape fiarta am pus legumele taiata cubulete:o ceapa,2-3 morcovi,un cartof ,telina ,cateva rosii,am pus doua linguri de orez,am dat gustul de sare ,cand toate au fost fierte am oprit oala,sepoarat am pus 5 galbenusuri in 3 linguri mari de smantana ,am amestecat bine ,am pus cu un polonic ciorba fierbinte ,asa ca maioneza ca sa nu se branzeasca,apoi am adaugat in oala,fara sa o mai fierb,am zdrobit 4-5 catei de usturoi,am servit cu ardei iuti .Va doresc POFTA BUNA.

joi, 26 iulie 2012

Sos pentru shaorma

Am promis ca va scriu reteta sosului pentru shaorma ,asa cum l-am facut eu .Am folosit 3-4 linguri de iaurt (cel mai bun este cel grecesc ,care are grasime mai multa ,dar aici la mine nu gasesc asa ceva),2 linguri de smantana ,2-3 castraveciori murati ,3 catei de usturoi,marar tocat marunt.Am amestecat iaurtul cu smantana ,am tocat castraveciori ,i-am scurs bine de zeama ,am tocat marunt mararul ,am potrivit de sare (eu am pus delikat),am amestecat totul ,a iesit o nebunie,de gusturi ,eu cred ca acest sos face totul pentru shaorma.Noi folosim acest sos si la :cartofi prajiti ,friptura ,etc...

joi, 19 iulie 2012

Shaorma

Shaorma ,uau de cand am vrut sa fac si eu acasa ,drept sa va spun nu am mancat niciodata shaorma in oras sau pe unde am umblat,nu ii stiam gustul ,asa ca nu imi era pofta ,dar acum ,offff,as manca zi de zi ,dar vai silueta mea v-a avea de suferit,ha ha ,silueta sunt o doamna bine facuta ,asa ca una pe saptamanma merge.Am tot cautat pe la colegele blogherite shaorma ,am gasit tot felul de retete ,si cum eu adaptez totul pe gustul meu si al familiei am adaptat si aceasta reteta. Am folosit : -lipi (cumparate de la super market,nu am avut rabdare sa le fac eu,de data asta) -piept de pui -cartofi prajiti -sos(un sos demential,uau) -keceap(productie propie) Am taiat pieptul de pui fasi ,l-am condimentat ,am lasat sa se odihneasca 2 ore ,am taiat cartofi pai ,pentru prajit,am facut sosul(o sa scriu maine reteta),dupa cele 2 ore am pus carnita la prajit in tigaie, cu putin ulei de masline,am last sa stea carnea deoparte ,am prajit cartofii,dupa ce toate au fost gatite,am pus lipia in tigaia fara grasime ,am lasat un minut pe o parte si un minut pe cealalta (nu o lasati mult se va usca)am pus pe lipie ,cartofi ,piept de pui ,sos ,keceap si am rulat am prins cu scobitori sa nu se desfaca,a fost o delicatese ,termitele mele au stat tot langa mine ,pane le-am facut .Ce le mai place shaorma!

sâmbătă, 14 iulie 2012

Tort majorat

Acest tort este realizat pentru o tanara domnisoara care a implinit frumoasa varsta a majoratului.Este realizat din blat simplu insiropat bine cu vanilie,inimioara are crema de diplomat iar restul are crema de ciocolata cu visine.Greutatea este de 5kg.

joi, 12 iulie 2012

Tort alba ca zapada

Acest tort a fost pentru o fetita de 5 anisori .A avut blat simplu insiropat cu esenta de rom ,crema de ciocolata cu visine,greutatea de 4 kg.

joi, 5 iulie 2012

Chec cu nuca

Am hotarat sa mai fac un chec, cu albusuri ,s-au strans prea multe in congelator si trebuie folosite. Am pus : -o cana de albusuri -o cana de zahar -100 ml ulei -o cana faina -o cana nuca macinata -o lingura cacaua Am batut albusurile ,spuma tare ,cu un praf de sare ,am adaugat zaharul,,in ploaie,uleiul, am pus nucile ,faina cernuta ,am amestecat cu o spatula de jos in sus ,am pus in tava tapetata cu hartie de copt,(am pus in tava rotunda cu gaura in mijloc ),am lasat 3-4 linguri din compozitie,in care am pus cacaua,am intins peste compozitia de tava si am facut cateva forme cu un bat de frigaruii,sa se amestece putin,am pus la copt ,pana a trecut testul scobitori,am scos checul din tava si am lasat la racit .Deasupra am vrut sa pun o glazura de ciocolata topita,dar nu am gasit la magazin,ciocolata amariuie sau cu lapte ,asa ca am facut eu o glazura ,care a iesit ca un sos de ciocolata ,din :o lingura de unt ,3 linguri de zahar si o lingura cacaua,am fiert putin pe foc si am intins-o calduta peste chec ,nu a iesit chiar cum as fi vrut eu dar a fost foarte bun.

miercuri, 4 iulie 2012

Peste prajit

Doamne imi era asa dor de peste proaspat prajit ,asa ca mi-am intins undita si am prins vreo 2 kg. ,ha ha ,am gasit un pescar care a prins pestele si l-a vandut. Deci eu doar l-am gatit asa:am curatat pestele de solzi si maruntaie ,l-am crestat oblic cu cutitul ,ca sa patrunda sarea si condimentele ,am pus sare si l-am lasat asa de seara pana dimineata,dimineata inainte sa il prajesc l-am limpezit in apa ca sa spalam surplusul de sare,am presarat delikat si putina boia de ardei dulce,am dat pesti prin faina si am pus la prajit in ulei incins .Cand au devenit aurii,am pus pe un platou un strat subtire de unt ,am pus pestele si pe fiecare peste am intins un pic de unt,untul ii da o dulceata aparte,am servit cu musdei de usturoi ,frecat cu smantana.Nu se poate compara gustul pestelui proaspat cu cel congelat,pregatit astfel se poate praji si pe disc ,diferenta este ca nu il dam prin faina .Va las pe voi sa apreciati cum il gatiti ,apoi vreau sa imi spuneti cum a iesit .Pofta buna.

luni, 2 iulie 2012

LA MULTI ANI

Astazi 2 iulie este ziua de nastere a fiului mau ,Alex,a implinit 16 ani ,cum era de asteptat am facut un tort ,dorinta lui a fost sa fac ceva simplu si bun ,asa ca am facut un tort tiramisu. De ziua ta as vrea ca luna sa nu coboare asa devreme si, cand coboara, ea sa-ti aduca un cer senin si plin de stele, iar prima stea ce-o sa rasara as vrea sa fie steaua ta. Tu sa-i surazi si ea sa-ti spuna La Multi Ani din partea noastra :mama,tata si surioara ta Mada.
Inca odata LA MULTI ANI .

sâmbătă, 23 iunie 2012

Tort ursulet

In 9 iunie finutul meu a implinit 2 ani ,am facut un tort ursulet ,blat simplu insiropat cu compot de cirese si creme de ciocolata.LA MULTI ANI finut drag ,sa cresti mare ,cuminte si sanatos.

luni, 18 iunie 2012

Prajitura rafaelo

Aceasta prajitura am facut-o din ingredientele ce le-am avut in frigider:o cutie de lapte condensat ,7 oua,200 gr. de nuca de cocos,o cuite lapte de cocos si 5oo ml. de frisca. Am facut un blat din cele 7 oua cu 7 linguri de zahar si 7 linguri de faina.Am separat ouale ,am batut albusurile cu un praf de sare,am pus zaharul ,apoi am adaugat galbenusurile cu 100 ml ulei ,am adaugat faina cernuta si am amestecat cu o spatula de jos in sus,am pus la copt ,pana a trecut testul cu scobitoarea ,am lasat la racit blatul pe o planseta. Crema :am pus cutia de lapte condensat pe foc ,am adaugat 150 gr. nuca de cocos si 100 ml. lapte de cocos,(fara zahar ,era destul de dulce)am fiert putin ,pana s-a ingrosat ,am lasat crema sa se raceasca bine ,apoi am amestecat-o cu frisca batuta bine.Am taiat blatul in doua ,am insiropat cu sirop de zahar ars,am pus trei sferturi din crema ,am pus foaia de blat ,deasupra restul de crema peste care am presarat ,restul de nuca de cocos.Poate nu este reteta originala de rafaelo ,dar a fost o bunatate .