vineri, 6 martie 2015

Cornulete 2


 Rețeta asta am primit-o de la cumnata mea, Ady. Și de fiecare dată când o fac, casa miroase ca în copilărie, iar cornulețele dispar cât ai zice „zahăr pudră”.

Avem nevoie de:

  • 4 linguri de untură de porc

  • 4 căni de făină

  • 2 gălbenușuri

  • 1 praf de copt

  • 4 linguri de smântână

  • un pic de drojdie (cam cât o nucă)

  • 2 linguri de zahăr

  • 100 ml lapte

 Cum se face:

Se amestecă făina cu untura, până când capătă textura unui nisip umed – se frământă cu răbdare, ca să se împrietenească bine.

Separat, se pune drojdia în laptele călduț, cât să se activeze. Apoi se adaugă gălbenușurile, zahărul, praful de copt și smântâna. Se toarnă peste făină și se frământă până iese un aluat moale, dar nelipicios.

Se iau bucăți din aluat, se întind în cercuri subțiri, apoi fiecare cerc se taie în patru. La baza fiecărui triunghi se pune puțină dulceață (mai groasă, ca să nu curgă), și se rulează ușor, ca să formeze cornulețe.

Se așază în tavă, pe hârtie de copt, și se dau la cuptorul încins, până se rumenesc ușor – nu trebuie să prindă prea multă culoare.

După ce s-au răcit un pic, se pudrează generos cu zahăr pudră.


Sunt fragede, aromate și perfecte lângă un ceai sau o cafea cu prietenele.

Mulțumesc, Ady, pentru rețeta care aduce zâmbete în fiecare tavă. 💛

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu