joi, 12 martie 2015

Placinte cu varza si cu branza


Plăcinte împăciuitoare – cu varză și cu brânză

Ieri am avut poftă de ceva cu brânză. Fetei mele îi trebuia plăcintă cu varză. Așa că... am făcut plăcinte și cu varză, și cu brânză. Am împăcat și varza, și capra. 😄


Pentru aluat:

  • 700 g făină

  • 50 g drojdie

  • 1 pahar de lapte

  • 1 pahar de apă

  • 1 lingură de zahăr

  • 1 gălbenuș de ou

  • 50 ml ulei

  • 1 praf de sare


Cum am făcut aluatul:

Se pune făina într-un lighean și se face o gropiță în mijloc. Acolo turnăm laptele călduț, în care am dizolvat drojdia, zahărul, gălbenușul, uleiul și sarea.

Am frământat un aluat potrivit de moale, apoi l-am lăsat la crescut 30 de minute, cât să-și facă de cap.


Umplutura de varză:

Varza se dă pe răzătoarea mare și se freacă cu sare. Se taie o ceapă mărunt și se călește în puțin ulei, apoi se adaugă varza și se lasă pe foc până se înmoaie bine. Se răcește complet înainte de folosire.


Umplutura de brânză:

Brânza telemea se dă pe răzătoarea mare. Simplu, fără complicații.


Asamblare și coacere:

Se ia câte o bucată de aluat, se întinde cu mâna pe masa unsă cu ulei. Se pune umplutura la mijloc, se strâng marginile ca la pachețel, apoi se mai întinde puțin – să iasă cât de cât rotundă.

Se prăjesc plăcintele în tigaie, pe ambele părți, până devin aurii și rumene, exact cum trebuie.


Le-am servit calde, cu poftă, fiecare cu preferința lui.
Poftă bună – și să fie casa voastră plină de miros de plăcinte și voie bună! 🥟💛



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu