Tort de sărbătoare pentru mama – cu foi fine și cremă de ciocolată
L-am făcut de ziua mamei mele. Mi-am dorit ceva nou, bun și deosebit. N-a fost ușor, dar a meritat fiecare emoție!
Pentru foi:
-
10 ouă
-
10 linguri de zahăr
-
10 linguri de făină
-
1 praf de sare
-
1 lingură de ulei
Pentru cremă:
-
6 ouă
-
12 linguri de zahăr
-
200 g ciocolată
-
200 g unt
Cum am făcut foile:
-
Am bătut albușurile spumă tare, apoi am adăugat zahărul, gălbenușurile, uleiul și făina cernută, treptat.
-
Am copt 6 foi, direct pe hârtie de copt, în tavă. Ca să nu risc să se lase compoziția, am împărțit aluatul în două: am făcut mai întâi 3 foi din 5 ouă, apoi alte 3 foi din celelalte 5 ouă.
Sfat: Dacă ai răbdare, foile ies perfect subțiri și fragede. Nu uita să le răcești bine.
Cum am făcut crema:
-
Am pus cele 6 ouă întregi cu zahărul într-un bol, la bain-marie (pe aburi), și am mixat până s-a îngroșat compoziția.
-
Când crema a început să prindă consistență, am adăugat ciocolata ruptă bucăți și am amestecat până s-a topit complet.
-
După răcire, am încorporat untul frecat separat cu puțin zahăr – a ieșit o cremă fină, lucioasă, de vis!
Asamblare și decor:
Am pus cremă între fiecare foaie și am păstrat o parte și pentru deasupra. Am ornat simplu, dar de efect: floricele din pastă de zahăr, delicate, ca mama.

Arara ff bine Mirela. Sunt sigara ca a fost si f bun. Sper ca saptamana asta sa am timp sa il fac si eu ;)
RăspundețiȘtergereCe delicios!
RăspundețiȘtergere