Petitchef

luni, 2 mai 2011

Creme a la creme

Aceasta prajitura,am primit-o de la o verisoara ,era intre multe alte retete.
Am folosit pt. blat:9 oua,9 linguri de zahar,1 plic si 1/2 crema Ole cu gust de ciocolata.
Pt. crema:400 ml lapte,400 frisca lichida,2 plicuri Ole cu gust de vanilie.
Pt. glazura:3 linguri apa,3 linguri zahar,150 gr. ciocolata,150 gr. unt.
Cum se face:pt. blat separam ouale,batem albusurile spuma tare, cu putina sare,adaugam zaharul ,punem galbenusurile unul cite unul,la sfirsit punem praful de crema Ole ,incorporindul ,usor cu o spatula,punem blatul in tava ,tapetata cu hirtie de copt,se coace in cuptorul incins 25 de minute.Se lasa se se racoreasca in tava ,sau se transfera caldut pe un platou.
Pt. crema se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza ,se intareste rapid,se intinde uniform pe blatul rece ,se da la frigider.

Glazura
Se pun pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul dar sa nu fiarba.
Se da la o parte , se pune iar pe foc si se adauga untul,amestecam putin sa se topeasca untul, apoi adaugam ciocolata.Se amesteca pana se omogenizeaza, dizolva ciocolata la foc mic dar sa nu fiarba.Se lasa la racit amestecand in glazura din cand in cand.
Se pune peste prajitura lingura cu lingura.Se da la frigider si in momentul servirii se taie cu ajutorul unui cutit incalzit, altfel marginile glazurii se strica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu