Petitchef

miercuri, 31 august 2011

Ciorba din piept de pui

Am servit aceasta ciorbita ,cind am fost in vizita la nasii mei in orasul Gherla,le-a placut si copiilor(maninca si ei ciorba ,vai,este un fenomen),asa ca am cerut reteta si astazi a urmat la rand.
Ne trebuie :
-un piept de pui
-un morcov ,potrivit
-telina ,radacina
-3 galbenusuri
-smantana cam 300gr.
-o ceapa mica
Se curata morcovul ,telina si ceapa ,morcovul si telina se dau pe razatoarea mare,ceapa se taie marunt.In oala ,in care facem cuiorba ,punem ulei si calim ceapa ,adaugam morcovul ,apoi telina,calim totul ,stingem cu apa si lasam legumele sa fiarba.Pieptul de pui se taie cubulete si se pune ,separat la fiert in apa ,luam spuma,scoatem bucatile de carne si le adaugam in oala cu legume.Cind au fiert toate ,dam gustul de sare si oprim focul.Smantana se amesteca cu oale ,se subtiaza cu ciorba si se adauga in oala amestecind continu ,ciorba trebuie sa se stampere 10-15 minute,altfel se va branzi.Este o ciorba usoara si delicioasa.
Pofta buna.

3 comentarii: