Petitchef

miercuri, 24 august 2011

Lichior tutifrutii

Noua ne place liochiorul facut de mana mea,anul acesta am amestecat fructele,initial am vrut sa fac numai de coacaze,care au fost aduse de la Toaca.Deci am folosit :
-coacaze ,cam 2 pumni
-o mana buna de zmeura
-o mana de afine
-2piersici
-o nectarina
-un pumn de cirese
Am spalat fructele,le-am bagat intr-o damigeana de sticla de 5 litri,am pus peste fructe un kilogram de zahar am lasat asa citeva zile sa se macereze,sa isi lase siropul,am adaugat un litru jumate de alcool de 96 de grade si am mai lasat citeva zile la macerat sa le roada alcoolul si sa le scoata toate aromele,am luat inca o jumate de sirop concentrat de coacaze,am pus in damigeana ,am amestecat bine ,bine,am mai lasat inca citeva zile ,apoi a fost bun de consumat.Nu suntem consumatori mari de alcool,dar asa din cind ,in cind ,ne delectam cu un paharel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu