Petitchef

joi, 18 noiembrie 2010

Prajitura tavalita

Pentru pandispan avem nevoie
:200 gr faina
200 gr zahar
7 oua
80 gr unt topit
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul (10- 15 minute cu un mixer normal). Adaugam faina cernuta treptat si amestecam cu grija de jos in sus. la sfarsit adaugam untul topit si rece si amestecam cu foarte mare grija si tot de jos in sus pana la inglobarea perfecta in aluat. Aluatul final trebuie sa aiba o consistenta pufoasa,Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul. Il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute. cand este auriu si se desprinde singur de pe margini este gata.
Scoatem pandispanul din cuptor si il lasama sa se raceasca dupa care il taiem in cubulete de aproximativ 4x4 cm. Pentru glazura :
350 gr zahar

115 gr cacao

100 gr unt

120 gr apa
250 gr fulgi coco sau nuca macinata
 Intr-o craticioara amestecam untul, zaharul, apa, cacaoa si lasam pe foc mic pana zaharul se topeste complet. Avem grija sa amestecam destul de des ca sa nu avem surpriza sa ne trezim cu glazura arsa sau cu cocoloase.

Lasam glazura sa se raceasca dupa care luam cate un cubulet de pandispan si il scufundam in glazura,apoi il tavalim prin nuca de cocos.




Un comentariu:

  1. Am facut si eu ...tavalita asta de prajitura si a iesit f. buna. Mersi de reteta.

    RăspundețiȘtergere