Petitchef

luni, 25 iulie 2011

Ciorba de varza

Noi aici in ardeal facem asa ciorba de varza ( luscocosul):punem la fiert un os afumat,se poate si cu oase crude,lasam sa fiarba bine carnea ,pina se desprinde de pe oase,intre timp tocam varza ,fideluta,o presaram cu sare ,curatam si tocam o ceapa,un morcov dat pe razotoarea mica,cind carnea a fiert ,stoarcem varza si o punem in oala peste carne,punem ceapa si morcovul,lasam sa fiarba si legumele,tocam citeva rosii,cubulete ,le adaugam in oala,intr-o tigaie ,se face un rintas,se pune o lingura de faina la prajit in putin ulei,se prajeste pina devine putin maronie,atentie nu trebuie prajita mult,sa nu fie amara,se pune o lingura de pasta de rosii ,o lingurita de boia si se stinge cu ciorba fierbinte,se pune in oala si se lasa sa mai dea ciuteva clocote bune,la sfirsit se gusta de sare si se adauga marar si cimbru verde tocat(daca nu este verde si uscat)se serveste cu smantana si aredei iute.POFTA BUNA.

6 comentarii:

  1. Foarte buna,m eu o pregatesc cu oase proaspete! o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. se face si in Moldova o ciorba asemanatoare dar nu stiu daca chiar aceeasi reteta.cum de nu ai pus poza?sau nu se incarca la mine ?!?
    pupic si o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este buna si cu oase proaspete Adela

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah ,poza am pus-o mai tirziu,soacra mea este moldoveanca si ea nu face rantasi pe ciorba ,doar foarte rar,o acreste cu sare de lamie sau borsi ,mie nu imi plac ciorbele acre,asa ca le acresc doar cu bulion sau pasta.O seara minunata iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buonissima questa zuppa! E' fatta con la verza vero, quella cos'è, panna acida? Sour cream. Io adoro la sour cream ma qui in Italia non si trova. Ciao, ti seguo da Roma!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grazie mille per. valutazioni, e altre volte si aspetta.Ciccia.

    RăspundețiȘtergere