Petitchef

vineri, 23 decembrie 2011

Tort cu crema de cafea

Afost un tort cu blat simplu,din 8 oua,insiropat ,cu sirop din zahar ars,umplut cu crema de cafea,pentru aceasta crema ii multumesc Silviei ,de la lumea dulciurilor,deci am folosit pentru crema:
-7 galbenusuri
-14 linguri de zahar
-7 linguri cafea ,tare,naturala
-2 pliculete de ness
-500ml frisca
Se pun toate ingrdientele pe foc mic,se amesteca in continu,sa nu se prinda de fundul cratitei,se fierbe totul pana devine ca o smantana.Se lasa crema la racit,trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate frisca ,cand este aproape batuta se amesteca cu crema rece.Se umple tortul,insiropat,se orneaza cu plastelina de ciocolata si trandafiri din fondant.Acest tort a fost realizat pentru ziua de nastere a finei mele.
LA MULTI ANI ,draga noastra .




5 comentarii:

  1. Wow! Minunat arata si sigur e si delicios. Si cumnatica arata bineee...Sarbatori fericite dragelor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult ,draga Jeny,nici nu am avut timp sa ii simtim gustul s-a terminat foarte repede.Iti urez si tie sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine tortul, La multi ani finei si tu sa fii sanatoasa ca sa-i mai faci muuuuulte torturi din astea :d
    Sarbatori fericite si linistite.

    http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult ,Strunfito,pentru incurajari si urari,iti doresc si tie SARBATORI FERICITE.

    RăspundețiȘtergere