Petitchef

duminică, 7 noiembrie 2010

Salam de biscuiti

In fiecare simbata fac ceva dulce,a venit rindul sa fac ;;Salam de biscuiti",este greu sa nu faci cind ai doi copii care abia asteapta ,dulciurile.
Se farama 1kg de biscuiti,cu ce avem ,eu i-am batut cu sucitoare in ambalajul lor,nu ii nimic daca mai ramin bucatele mai mari,500gr. de rahat se taie bucatele potrivite,100gr, de nuca de cocos,o mina de miez de nuca ,se taie mai putrivit,daca vreti o dati prin masina de nuca,esenta de rom,fiecare dupa gust,am amestecat toul intr-un castron.Intr-o cratita se pune pe foc:un pachet de unt,200 gr. zahar,75 gr. cacaua,100ml lapte,se fierb toate pina se dizolva zaharul si se topeste untul ,se pun fierbinti peste compozitia din castron,se omogenizeaza tot pina devine ca o pasta,se pune o coala de ciolofan presarata cu nuca de cocos,se pune jumatate din compozitie si se ruleaza in forma de salam,se da la rece pina a doua zi si se taie rondele.


2 comentarii:

  1. ce idee minunata! o sa fac si eu desertul asta pentru ai mei, ca n-am mai facut demult...

    RăspundețiȘtergere