Petitchef

marți, 27 septembrie 2011

Ciocolata de casa

Doamne,asa de mult am dorit sa pot sa fac si eu acesta reteta ,mai ales sa imi iasa o ciocolata ca la carte,cind eram copii,mama ne pregatea aceasta ciocolata ,era divina,ce gust ,ce textura ,avea.Am tot umblat in jos si in sus ,pe blogurile culinare ,am reusit sa fac si eu aceasta ciocolata,le multumesc ,pe aceasta cale tuturor prietenelor, virtuale ,care au avut reteta de ciocolata.
Deci,am pornit la treaba:am avut 100 gr.de stafide, pe care le-am pus la inmuiat in putina apa ,am pus 500 gr,de zahar intr-un castron ,emailat ,pe foc ,cu 150ml de apa,am lasat sa se topeasca zaharu si sa fiarba cam 7-10 minute,am luat castronul de pe foc si am adaugat untul cam 150 gr.am omogenizat bine ,pana ce untul s-a topit,500gr. de lapte praf,amestecat cu 75 gr. cacao,l-am cernut in compozitie,am amestecat continu,sa nu se faca cocoloase,am pus si stafidele,intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,am pus compozitia,in frigider la rece,am last-o o noapte,aveam emotii,daca nu a iesit cum trebuie,dar spre bucuria mea era tare,am portionat-o in bucati si am servit-o ,aducindumi aminte de ani copilariei.

4 comentarii:

  1. ma bucur mult ca ti-a iesit.arata super.intr-un comentariu la mine pe blog ai spus ca mereu iti iese foarte moale si cu o textura diferita de cea a ciocolatei.ei bine,aceasta pare perfecta!pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a iesit de data asta fiindca am ascultat sfatul tau ,sa fierb mai mult timp siropul,am vrut sa o fac cu alune de padure dar nu am gasit ,sper sa am data viitoare,iti multumesc pentru ,sfat.pupici cu sclipiuci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa!! si arata perfect cum zice Sarah! Daca gasesti alune de padure sa nu le papi.. le bagi in ciocolata ... cu putina esenta de migdale.. zici ca esti in Rai;)) pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept sa gasesc alune ,sa fac o portie mare,la care vei fi si tu invitata Antonina.

    RăspundețiȘtergere