Petitchef

miercuri, 28 martie 2012

Gogosi

Astazi am sa va arat cum face mama mea gogosile,trebuie sa recunosc mie nu imi place sa fac aluaturi ,la capitolul asta sunt in urma,acum are cine sa faca gogosi ,cozonac ,pasca ,intr-o zi va trebui sa ma apuc si eu sa framant ,dar sper ca acea zi sa fie cat mai indepartata.
-1kg de faina
-un cub de drojdie
-3 linguri de zahar ,
-1 ou
-arome
-lapte caldut
Se pune drojdia cu putin lapte caldut,cu o lingura de zahar,sa dospeasca putin,faina se pune in lighean ,se face o groapa in mijlocul ei acolo se pune oul ,zaharul ramas si maiaua ,se mai lasa la dospit pina incepe sa faca besicute,se trece la framantat ,apoi se da cu aluatul de lighean de vreo 10 ori,se lasa la dospit intr-un loc caldut,se va apasa aluatul de 3 ori ,apoi se unge masa de lucru cu putin ulei ,se intinde aluatul ,se decupeaza cu un pahar, se prajesc in baie de ulei,pana devin auri,se pudreaza cu zahar pudra.

3 comentarii: