Petitchef

duminică, 4 septembrie 2011

Tort cu ciocolata si mascarpone

Este sambata,vreau sa fac ceva dulce ,asa ca deschid frigiderul,si adun ce este in el ,fac un tort ,este mai aspectos si mai apetisant.Acum la treaba.
Blatul este facut din:
-8 oua
-16 linguri de zahar
-8 linguri de faina
-praf de copt
-4 linguri de cacaua
Pentru crema:
-250gr. mascarpone
-500ml. frisca lichida
-5gr. gelatin
-300gr ciocolata alba
Pentru glazura:
-50 gr. unt
-100gr. zahar
-3 linguri cacaua
Facem blatul:se separa ouale,albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul ,galbenusurile,stafidele,faina se amesteca cu cacaua si praful de copt,se cerne in compozitie ,se omogenizeaza cu o spatula ,de jos in sus,punem la copt intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt.Se coace pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit .Ca sa siropam tortul facem un sirop din zahar ars:punem la caramelizat 200 gr. zahar ,cind este auriu stingem cu apa,mai fierbem putin ,gustam daca este dulce,apoi il lasam la racit.
Pentru crema :rupem ciocolata ,bucatele,frisca o incalzim pe foc,pina la punctul de fierbere,o punem peste ciocolata,amestecam pana se topeste toata ciocolata,la sfarsit punem gelatina inmuiata in putina apa,omogenizam totul si o punem la rece cel putin doua ore.Se spumeaza bine crema ,se mixeaza mascarponele ,se amesteca cu crema.
Blatul il taiem in trei ,punem prima foaie ,o insiropam,punem crema ,punem a doua foaie,insiropam ,punem iaras crema,lasam citeva linguri de crema ,pentru ornat,punem ultima foaie si insiropam bine(noua ne place tortul insiropat din belsug)
Pentru glazura: punem pe foc toate ingredientele si fierbem pana iasa o compozitie ca o smantana mai groasa.Lasam putin la racit ,nu foarte mult se va intari ,turnam glazura si o nivelam cu un cutit,punem citeva minute (30 min) la frigider,apoi intindem crema ramasa pe tort.se orneaza cu floricele din pasta de zahar.A iesit un tort foarte bun.







8 comentarii:

  1. foarte fain.cred ca e o crema delicioasa.am s-o incerc.puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Vin la o felie! Super arata! Pupicei si o duminica minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o crema super ,ioar glazura am facut-o asa cum faceam pe vremuri cind nu era ciocolata de menaj sau o cautai cu lumanarea si nu o gaseai,nu era pt. muritori de rand.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adela te asatept,dar grabestete am niste termite aici care devoreaza tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super crema ! subscriu ! hai nu mancati acum tot.. o farama si pentru mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Este si pt. tine o bucata generoasa,Antonina

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos arata=P~ As dori si eu o feliutza

    RăspundețiȘtergere
  8. O duminica frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere