Petitchef

duminică, 7 noiembrie 2010

Amandine

Pentru blat ne trebuie:
-7 oua
-7 linguri faina
-300 gr. zahar
-4 linguri de ulei
-un virf de bicarbonat de sodiu stins cu otet
-100gr. cacao
-sirop de zahar ars :2 linguri de zahar si putina apa
Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma cu zaharul(200 gr),galbenusurile le frecam cu restul de zahar,bicarbonatul,faina amestecata cu cacaua,siropul de zahar ars, uleiul,se omogenizeaza totul,apoi punem si albusurile si omogenizam totul .Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem blatul ,se da la cuptor pt. 30 minute ,se incearca cu scobitoarea.Cit timp se coace blatul ,facem un sirop de zahar ars din: 3linguri,de zahar ,il ardem un pic mai mult ,este bun putin mai amariu,stingem cu un pahar de apa,fierbem pina se dizolva tot zahar.Selasa la racit.
Facem crema:3 galbenusuri se freaca cu o cana jumate de zahar,se pune putin sirop de zahar ars si se fierbe pe bai marin pina se topeste zaharul.o lasam la racit,frecam untul cu 2 linguri de zahar pudra,si il amestacam cu crema rece.
Pe unplatou punem jumatate de blat ,pe care il insiropam din belsug cu sirop de zahar,preparat mai devreme,punem crema ,apoi capacul pe care il insiropam bine bine,cind este tortul intreg il taioem cu grija in bucati potrivie,punem glazura din:ciocolata de menaj topita pe foc cu un pic de sirop de zahar ,o lasam sa se stimpere putin ,o intindem pe fiecare bucata ,eu am pus si un mot de frisca.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu