Petitchef

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Sarmale

Stiu ca fiecare gospodina stie sa faca sarmale,dar sunt sute de retete de sarmale,eu o sa va scriu cum fac eu sarmalele,reteta invatata de la mama mea.Eu cumpar carne pentru tocat ,asa stiu ce contine carnea tocata si are o calitate superioara biggrin ,deci cumpar 1kg de carne macra de porc si ceva grasime,cam 200 gr.o toc prin masina de tocat si o pun deoparte.Intr-o tigaie pun la calit 4-5 cepe,tocate marunt,orezul se spala,pun orez dupa ochi,se adauga peste ceapa calita,pun condimentele:sare,piper ,delikat,cimbru si marar,daca varza este murata punem un pic de boia de ardei dulce,daca varza este dulce atunci pun bulion peste ceapa si orez sau pasta de rosii,se lasa sa se raceasca compozitia ,apoi o pun peste carne ,omogenizez totul,gust sa vad daca mai trebuie sare,infasor sarmalele ,le asez intr-o oala ,brduhanoasa ,de lut, in care incap cam 60 de sarmale happy ,intre sarmale pun cirnati afumat sau soric de porc.Se servesc cu smintina.Pofta buna beard
       
              
                                



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu