Petitchef

duminică, 29 ianuarie 2012

Placinta cu mar

Am facut aceasta placinta cu mar ,erau multe mere in camara si riscau sa se strice ,asa ca am facut o placinta ,o reteta usoara si nu pre costisitoare.
Pentru aluat am folosit:
-10 linguri de zahar
-8 linguri de ulei
-2 galbenusuri
-10 linguri de lapte
-1 lingura de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
-faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
-10 linguri de zahar
-scortisoara
-2 kg. de mere
Se freaca galbenusurile cu zaharul ,laptele si uleiul(sa se mai topeasca zaharul)se pune si bicarbonatul,putina sare,apoi se adauga faina sa iasa un aluat potrivit .Se lasa sa se odihneasca 30 minute.
Se curata merele de coaja ,se dau pe razatoarea mare,se storc de zeama ,cat se poate de bine,se adauga zaharul (se poate pune si mai putin zahar daca merele sunt dulci)si scortisoara.Se imparte aluatul in doua ,se intinde o foaie ,pe masa pudrata cu faina,se pune in tava,peste aluat se pun merele(nu se calesc)apoi se intinde a doua foaie si se pune peste mere.Se coace in cuptorul incins ,pana devine aurie,se pudreaza cu zahar pudra ,este frageda si delicioasa.


.

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie o bunatate! Un dulce preferat si la mine in casa. Cu ea nu dai gres niciodata, cand se doreste un dulce bun ,economic si rapid.
    Toate cele bune ..pa!
    Complimente pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmmmmmmmmmmm,ce bine arata si eu vreau!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere