Petitchef

luni, 27 iunie 2011

Cartofi umpluti

Aceasta reteta se face :500 gr. carne tocata de porc,o ceapa ,sare,piper ,6 cartofi,eu am avut cartofi noi,bulion ,apa si cascaval.
Se amesteca carnea tocata cu :ceapa taiata cubulete ,doar o jumate de ceapa,sarea ,piperul ,se omogenizeaza totul si se lasa deoparte.Cartofi se curata, de coaje,se scobesc cu cutitul,se presara cu putina sare de mare ,in scobitura se pune carnea tocata ,se aseaza intr-o forma termorezistenta care a fost unsa cu putin ulei,se face un pat din ceapa ramasa(taiata pestisori)si cartoful ce a ramas dupa scobirea cartofilor,deasupra se pun cartofi umpluti,o cana de apa si se inveleste forma in staniol,se pune in cuptorul incins ,se lasa pina cartofi sau inmuiat,bulionul desfacut cu putina apa, se pune in tava,peste fiecare bucata de cartofi se pune cite o bucata de cascaval,se mai lasa pina se rumeneste cascavalul,se servesc calzi .POFTA BUNA

Un comentariu: