Petitchef

marți, 25 ianuarie 2011

Cirnati de porc

Eu fac in felul urmator cirnatul de porc:carnea o cumpar de la macelarie ,cam 8 kg de carne macra de porc,ceea mai buna este spata fara os,am cumparat 2-3 kg de carne grasa,20m de mate de porc ,in sare.Am dat carnea prin masina de tocat,matele ,le-am pus in apa calda la desarat,am amestecat bine carnea,am adaugat condimente:sare,boia de ardei dulce (nu prea multa,se arde la prajit)cimbru,usturoi,piper macinat,am amestecat bine totrul ,am adaugat si cite putina apa,am lasat sa isi ia carnea gustul de la condimente,apoi am umplut matele de porc ,am pus pe o sfoara sa se scurga ,in balcon,2-3 zile ,apoi ,i-am dus la afumatoare ,doar 3-4 fumuri.Sunt foarte buni si stiu ce am pus in ei ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu