Petitchef

joi, 28 ianuarie 2016

Clatite americane(pancakes)

Clătite pufoase, cu spumă de albuș și miros de duminică dimineața

Le-am tot văzut pe net – clătitele alea groase, cu gaurele, care arată de parcă au fost bătute cu mixerul în rai. Așa că mi-am zis: Hai să le testez și eu. Zis și făcut!


Ingrediente:

  • 4 ouă

  • 100 g unt

  • 4 linguri de zahăr

  • 500 ml lapte

  • un praf de sare

  • o linguriță de bicarbonat

  • 400 g făină


Cum le-am preparat (cu drag și curiozitate):

  1. Am separat ouăle. Gălbenușurile le-am frecat bine cu sarea și le-am lăsat deoparte – își schimbă culoarea frumos, dacă au timp.

  2. Albușurile le-am bătut spumă, împreună cu zahărul. Dacă vă place spuma tare și lucioasă, e semn că sunteți pe drumul cel bun.

  3. Am topit untul și l-am adăugat peste gălbenușuri, apoi am turnat laptele și am amestecat bine.

  4. Cu grijă, am adăugat spuma de albuș, amestecând cu spatula de jos în sus, ca să nu pierd aerul din compoziție – aici e toată magia pufoșeniei.

  5. Am încorporat făina amestecată cu bicarbonatul, omogenizând ușor. Aluatul va fi mai gros decât cel de clătite obișnuite – nu te speria, așa trebuie.

  6. Am încins tigaia și am uns-o ușor (doar la prima tură), apoi am turnat aluat cu polonicul. Când apar gaurele mici pe suprafață, e semn că trebuie întoarse. Se rumenesc frumos și cresc de parcă-s gogoși în miniatură.


Cum se servesc?

Cu miere, dulceață, Nutella, smântână, fructe sau orice îți face dimineața mai bună. La noi s-au mâncat cu de toate – fiecare și-a personalizat farfuria ca la bufet suedez.


Sunt perfecte pentru dimineți leneșe, weekend-uri în pijamale și poftă de ceva bun.

Data viitoare, le încerc cu banane în aluat. Revin cu impresii! 🍯🥞



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu