Clătite pufoase, cu spumă de albuș și miros de duminică dimineața
Le-am tot văzut pe net – clătitele alea groase, cu gaurele, care arată de parcă au fost bătute cu mixerul în rai. Așa că mi-am zis: Hai să le testez și eu. Zis și făcut!
Ingrediente:
-
4 ouă
-
100 g unt
-
4 linguri de zahăr
-
500 ml lapte
-
un praf de sare
-
o linguriță de bicarbonat
-
400 g făină
Cum le-am preparat (cu drag și curiozitate):
-
Am separat ouăle. Gălbenușurile le-am frecat bine cu sarea și le-am lăsat deoparte – își schimbă culoarea frumos, dacă au timp.
-
Albușurile le-am bătut spumă, împreună cu zahărul. Dacă vă place spuma tare și lucioasă, e semn că sunteți pe drumul cel bun.
-
Am topit untul și l-am adăugat peste gălbenușuri, apoi am turnat laptele și am amestecat bine.
-
Cu grijă, am adăugat spuma de albuș, amestecând cu spatula de jos în sus, ca să nu pierd aerul din compoziție – aici e toată magia pufoșeniei.
-
Am încorporat făina amestecată cu bicarbonatul, omogenizând ușor. Aluatul va fi mai gros decât cel de clătite obișnuite – nu te speria, așa trebuie.
-
Am încins tigaia și am uns-o ușor (doar la prima tură), apoi am turnat aluat cu polonicul. Când apar gaurele mici pe suprafață, e semn că trebuie întoarse. Se rumenesc frumos și cresc de parcă-s gogoși în miniatură.
Cum se servesc?
Cu miere, dulceață, Nutella, smântână, fructe sau orice îți face dimineața mai bună. La noi s-au mâncat cu de toate – fiecare și-a personalizat farfuria ca la bufet suedez.
Sunt perfecte pentru dimineți leneșe, weekend-uri în pijamale și poftă de ceva bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu