Petitchef

vineri, 30 martie 2012

Pilaf de orez

Eu fac in felul urmator orezul :
-aripi de pui
-2 cepe ,
-bulion
- orez
- un morcov
-ardei rosu
-sare
-o lingura de faina
-3 catei de usturoi
-un morcov mijlociu
-piper
-delikat
Intr-o cratita pun la calit aripile ,spalate si curatate,dupa ce carnea s-a calit adaug ceapa taiata marunt,pun lingura de faina si sting cu bulion si o cana de apa,las sa fiarba totul ,va iesi un sos usor ,.nu prea gros,se da gustul de sare ,piper si delikat,se toaca usturoiul si putin patrunjel.Acesta este sosul ,pe care il fac separat de orez.

Intr-o forma de yena,pun putin ulei ,o ceapa tocata marunt ,se caleste putin,apoi se caleste si morcovul peste ceapa ardeiul rosu ,eu am  ardei la congelator,adaug orezul si apa,3 cani la una de orez,dau gustul de sare si il pun sa fiarba in cuptorul incins.Noua ne place orezul fiert bine ,nu aldente,dupa ce a fiert orezul ,se serveste cu sos si muraturi.Pofta buna.

4 comentarii: