Petitchef

sâmbătă, 28 mai 2011

Socata

Am facut acest suc ,natural si racoros ,era floarea in toi ,asa ca am cules florile cu minuta mea, am luat un borcan de 5 litri ,4 lamii,drojdie ,cit o nuca,1 kg de zahar,10 flori proaspete de soc.Am dizolvat drojdia in apa,am stors zeama de la 3 lamii,am pus zaharul cu putina apa ,pe foc sa se topeasca,am pus totul in borcan,am taiat lamiia care a ramas ,rondele,am pus florile si am umplut borcanul cu apa,am amestecat cu o lingura de lemn,borcanul l-am pus intr-un loc calduros,in fiecare zi am amestecat in borcan ,dupa 3- 4 zile am strecurat sucul prin tifon ,l-am pus in sticle la frigider.

3 comentarii:

  1. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat.. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela si eu am pus florile in borcan ,la fel fac si eu socata dar fara drojdie ca oricum fermenteaza,bun venit pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  3. Da cred ca o sa incerc si eu fara drojdie ,buna idee.

    RăspundețiȘtergere