Petitchef

duminică, 12 iunie 2011

Tort cu capsuni

In 9 iunie am avut un micut sarbatorit ,finutul meu Denis ,a implinit un an ,nu se pute fara tort ,am facut un tort simplu de sezon ,cu capsuni.
Am facut doua blaturi din: 7 oua, 14 linguri de zahar ,7 linguri de faina,am ales ouale ,albusurile le-am batut, cu un praf de sare,spuma tare,am pus zaharul ,in ploaie,galbenusurile,faina cernuta,am pus in forma rotunda si la cuptor cu el .Blaturile au fost coapte pana au trecut testul cu scobitoarea,au fost lasate la racit pina a doua zi.Am facut un compot din capsuni proaspete,dupa ce s-a racit am insiropat blaturile bine ,bine cu sirop de capsuni,am pus si capsunile taiate bucatele
peste capsuni am pus crema ,realizata din budinca cu frisca (reteta este la tortul lui Andrei)am ornat cu frisca ,ciocolata ci bucati de capsuni,a fost deliciul copiilor.

3 comentarii:

  1. Te invit cu mare drag sa raspunzi provocarii Dulce Romanie ... ce are drept ingrediente ciresele si menta!! poate te ispiteste unul din ele si ne incanti prin prezenta ! multumesc anticipat ! pupici si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Antonia pt. increderea acordata ,sper sa vin si eu cu o reteta ,macar .

    RăspundețiȘtergere
  3. Yamiiii,,,,,eu am sarit capsunii din schema anul asta,,,dar recuperez la toamna.

    RăspundețiȘtergere