Petitchef

joi, 14 iunie 2012

Mititei

Am tot cumparat pasta de mici din comert ,dar nu era pe gustul meu ,era:ori sarata ,piuperata ,cu multa soia ,etc....Asa ca m-am gandit :oare de ce nu fac eu aceasta pasta ,pe gustul meu si al familiei mele,am intrebat prietenele la telefon si fetele din blogosfera ,am realizat o reteta cam asa: -500 gr. carne de vita tocata mai marunt decat pentru sarmale,500 gr. carne de porc tocata ,la fel ,o lingurita de bicarbonat de sodiu,cimbru uscat ,sare ,piper,dupa gust,se amesteca toate ingredientele,se pune apa minerala ,se framanta,se adauga apa minerala pana devine ca o pasta omagena,trebuie framantat foarte bine.Se lasa la frigider pentru cateva ore bune ,este de preferat de seara pana dimineata ,daca rezista atat ,la mine nu rezista decat cateva ore .,se prajesc pe gratar sau in tigaie (eu pe tigaie ii fac )se servesc cu mustar ,sare ,alaturi de o bere rece.Sa va fie de bine.

4 comentarii:

  1. Clar ce-i facuti acasa , din ingrediente proaspete , sunt cei mai buni . Mi-ai facut o poftaaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu tot acasa-i pregatesc.Nu se compara cu cei de cumparat.
    Acum mi-ai facut pofta.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu poate exista nici o comparatie ,nici la gust ,nici la aspect ,la nimic.O sa fac si pentru gratar ,cand se face vremea frumoasa sa nu mai fie atatea ploi.Abia astept,yamiiiiiii.

    RăspundețiȘtergere