Petitchef

vineri, 4 ianuarie 2013

TORTILLA

Tortilla de cartofi cu ciuperci – mic dejun inspirat de bloguri și poftă

De ceva vreme tot vedeam această rețetă pe bloguri culinare – tortilla spaniolă reinterpretată în fel și chip. Azi dimineață, am zis că e momentul s-o încerc și eu. Am adaptat-o după gustul casei și ce aveam la îndemână. A ieșit o bunătate – pufoasă, sățioasă și numai bună de servit cu un strop de ketchup.

Ingrediente:

  • 4 cartofi

  • 1 ceapă

  • 4 ciuperci

  • 4 ouă

  • puțină grăsime (ulei sau untură, după preferință)

Mod de preparare:

Am curățat cartofii și i-am tăiat cubulețe mici. Am încins puțină grăsime într-o tigaie și i-am pus la prăjit, la foc potrivit, cu capacul pus. Nu i-am lăsat să se rumenească, ci doar cât să se înmoaie bine și să devină fragezi.

Între timp, am tocat ceapa cubulețe și am adăugat-o peste cartofi. Am mai amestecat de câteva ori, iar când ceapa a devenit lucioasă și ușor moale, am pus și ciupercile, tăiate felii subțiri.

Când toate legumele s-au înmuiat frumos și s-au împrietenit în tigaie, am bătut cele 4 ouă cu un praf de sare și le-am turnat deasupra. Am nivelat ușor și am lăsat tortilla să se prăjească bine pe o parte, până s-a închegat.

Apoi, cu puțină îndemânare (și ajutorul unei farfurii), am întors tortilla pe cealaltă parte și am mai lăsat-o 2 minute să prindă crustă ușoară.

Am pus-o pe farfurie, am tăiat-o în felii și am servit-o cu un pic de ketchup. Un început de zi gustos, cu iz de Spania și ingrediente românești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu