Petitchef

vineri, 6 martie 2015

Urzici

Desi primavara se lasa asteptata,urzicile au inceput sa rasara ,in locurile unde a batut soarele,am fost sa le culeg ,fara manusi ,sunt delicioase .Am ales urzicile ,de iarba ,apoi le-am pus la oparit in apa cu sare,apoi le-am strecutat si am lasat sa se raceasca.Intr-o cratita am prajit 2 linguri de faina,in ulei ,nu trebuie prajita ,tare,ca la rantas,prajita putin ,se stinge cu lapte ,se lasa sa se ingroase ,se adauga urzicile tocate,daca e prea gros se mai adauga lapte,se pune sare ,3 linguri de smantana,usturoi ,un cub de unt,se servesc alaturi de:carne prajita ,ochiuri de oua,costita prajita,etc...

Un comentariu:

  1. Iauzi la ea....deja a papat urzici. Aici nu exista asa ceva, dar las ca mancam noi alte buruieni.

    RăspundețiȘtergere