Petitchef

joi, 28 iulie 2011

Bulion

Veti spune:cine nu stie sa faca bulion,dar sunt sute de retete,fiecare are propia reteta,aici o sa va scriu reteta mea,pe care am mostenit-o de la mama mea.
Daca rosiile au fost strinse din gradina ,se mai lasa ,acoperite intr-un lighean,2-3 zile,ca sa se coaca bine ,bine de tot,se spala rosiile ,se taie ce este stricat si cotoarele,se taie in bucati mai mari,se dau prin masina de rosii,masina separa sucul de coji,eu dau si cojile de 3 ori prin masina ,pana iasa uscate ,asa nu se pierde sucul pretios,se pune la fiert intr-o oala ,pina mai scade si nu mai face spuma,adaug o lingura ,de lemn plina cu sare neiodata si o lingura de zahar,mai las sa dea citeva clocote,se pune in sticle curate(fierbinte)se pun dopurile,apoi se invelesc in paturi ca sa se raceasca lent.Eu nu pun nici un fel de conservant sau pastile,tine foarte bine daca este inchis ermetic.Eu folosesc foarte mult la pregatirea mancarilor si sotul meu cind gaseste o sticla in frigider il bea asa gol,deci trebuie ascuns.

4 comentarii:

  1. ai dreptate.. cine nu stie? Dar cine face?? numai cele mai talentate, cele mai harnicute, cele mai ;) Eu sunt o lenesa.. cand vine vorba de bulion dau o strigare la mama sau soacra si ma rezolva ;)) Sa-l folosesti cu spor! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Antonina,mie imi place sa am eu in camara tot ce imi doreste sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca stateam la bloc aveam o gradina in fata geamului si in fiecare an, pe langa rosiile papate in salate, faceam bulion ...nu punea nici mama conservante, le steriliza sticlele cu suc sau bulion. Le lasa sa fiarba in sticle sau borcane vreo 20 minute, apoi da, sa se raceasca si ...la camara. Apoi sa vina iarna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi aduc aminte ,gradina din fata geamului,atunci cind veneam la mare ,rosiile erau in toi,erau delicioase,Mama ta este un exemplu pt. mine ,am invatat foarte multe de la ea,cind nu stiu ceva dau telefon si totul se rezolva.Pupici cu sclipici.

    RăspundețiȘtergere