Petitchef

miercuri, 13 iulie 2011

Pastai cu smantana si usturoi

Cind fac aceasta reteta ,de fiecare data imi aduc aminte de gustul pastailor facute de bunica ,este unul din gusturile pe nu le voi uit niciodata,era putin diferita retea ,nu am reusit sa o aflu ,asa ca am facut eu o reteta ,ceva asemanator.
Un kilogram de fosole pastai,galbene si late,se curata,se spala ,intr-o cratita(eu am pus un ceaunul de mamaliga)se pune la calit o ceapa taiata marunt,apoi se pune fasolea,tot la calit,ea lasa propia apa,daca este prea putina adaugam apa calda,cit sa cuprinda fasolea.Se fierbe pina pastaile sunt moi,se pune cam 50 gr. de unt ,se toaca ,cubulete doau rosii,o jumate de ardei rosu,se da gustul de sare,se curata 4-5 catei de usturoi ,se zdrobesc si se amesteca cu doua linguri de smantana,se mai dau doua clocote si totul se serveste cald.Pofta buna.

2 comentarii:

  1. la mine in Moldova se papau cu usturoi.parca nu aveau smantana dar cred ca oricum sunt deliciose.pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunica ,cred , ca le fierbea intii si apoi la prajea in unt si cu usturoi,eu am adaugat si smantana ,dar sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere