Petitchef

vineri, 24 februarie 2012

BEZELE

Cand gatesc ciorba de burta,maioneza sau cine stie ce dulciuri,imi raman albusuri,cum totul se foloseste nimic nu se arunca,fac bezele colorate.
Asta e reteta pe care eu o fac
-4 albusuri pe care le cantaresc
-8 linguri de zahar tos sau dublul gr.de albusi
-o lingurita de otet

Bat albusurile ,cu putina sare ,se adauga zaharul ,treptat,otetul ,trebuie sa iasa o bezea, care  va sta varfuri ascutite,eu am pus si colorant,gel,cel lichid nu este bun ,inmoaie bezeaua,cu un pos ,pe hartie de copt ,intr-o tava,se coc in cuptorul preincalzit la 90 de grade,timp de 90 -120 de minute,nu trebuie sa se coaca ,doar sa se usuce.















4 comentarii:

  1. Felicitari Mirela!Exact 4 albusuri imi ramaneau maine de la dulcele ce vreau sa-l fac si nu stiam ce sa fac cu ele,a venit la fix ideea cu bezelele.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sti ,Maria ,eu ma tot uit la retete la tv.acolo era o bucatareasa care spunea ca ea nu arunca nimik ,printre altele spunea si de albusuri,ca le congeleaza,eu aruncam acele albusuri ,aruncam foarte multe mai ales la sarbatori,de atunci nici eu nu le mai arunc ,mai ales ca ouale sunt asa scumpe.Pupiciiiii

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si eu bezelele,au iesit super,aspectuoase si bune,multumesc Mirela.Am folosit reteta ta,eu cand faceam nu foloseam amidon.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare bine ca ai incercat reteta mea si ca a iesit super .Pupiceiii.

    RăspundețiȘtergere