Petitchef

vineri, 24 februarie 2012

Bezele

Eu, cand fac o maioneza sau folosesc galbenusurile la dres ciorba,pun albusurile intr-o punguta la congelator ,atunci cand vreau sa fac bezele sau cine stie ce blat alb ,scot albusurile de la congelator ,le las sa se desghete in bucatarie,incet incet,apoi le folosesc .
Am folosit:
-4 albusuri
-8 linguri de zahar
-zeama de la o jumate de lamaie
-o lingurita de otet
-o lingura de amidon

Se bat albusurile cu un praf de sare ,se adauga zaharul ,zeama de lamaie ,otetul si la sfarsit amidonul,se amesteca cu o spatula.Pe o foaie de copt se pun cu posul mici gramajoare,se coc la foc mic ,mic de tot ,usa cuptorului va fi intredeschisa,cam o ora ,pana se usuca .Sunt minunate,se topesc in gura,se pot servi si cu sos de ciocolata ,la mine am papat ciocolata asa ca poate tura viitoare voi reusi sa fac si sos.

4 comentarii:

  1. Felicitari Mirela!Exact 4 albusuri imi ramaneau maine de la dulcele ce vreau sa-l fac si nu stiam ce sa fac cu ele,a venit la fix ideea cu bezelele.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sti ,Maria ,eu ma tot uit la retete la tv.acolo era o bucatareasa care spunea ca ea nu arunca nimik ,printre altele spunea si de albusuri,ca le congeleaza,eu aruncam acele albusuri ,aruncam foarte multe mai ales la sarbatori,de atunci nici eu nu le mai arunc ,mai ales ca ouale sunt asa scumpe.Pupiciiiii

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si eu bezelele,au iesit super,aspectuoase si bune,multumesc Mirela.Am folosit reteta ta,eu cand faceam nu foloseam amidon.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare bine ca ai incercat reteta mea si ca a iesit super .Pupiceiii.

    RăspundețiȘtergere