Petitchef

luni, 18 iunie 2012

Prajitura rafaelo

Aceasta prajitura am facut-o din ingredientele ce le-am avut in frigider:o cutie de lapte condensat ,7 oua,200 gr. de nuca de cocos,o cuite lapte de cocos si 5oo ml. de frisca. Am facut un blat din cele 7 oua cu 7 linguri de zahar si 7 linguri de faina.Am separat ouale ,am batut albusurile cu un praf de sare,am pus zaharul ,apoi am adaugat galbenusurile cu 100 ml ulei ,am adaugat faina cernuta si am amestecat cu o spatula de jos in sus,am pus la copt ,pana a trecut testul cu scobitoarea ,am lasat la racit blatul pe o planseta. Crema :am pus cutia de lapte condensat pe foc ,am adaugat 150 gr. nuca de cocos si 100 ml. lapte de cocos,(fara zahar ,era destul de dulce)am fiert putin ,pana s-a ingrosat ,am lasat crema sa se raceasca bine ,apoi am amestecat-o cu frisca batuta bine.Am taiat blatul in doua ,am insiropat cu sirop de zahar ars,am pus trei sferturi din crema ,am pus foaia de blat ,deasupra restul de crema peste care am presarat ,restul de nuca de cocos.Poate nu este reteta originala de rafaelo ,dar a fost o bunatate .

2 comentarii:

  1. Hola Mirela pues te ha quedado de lujo debe de tener un sabor a coco que quita el sentido
    un saludo

    RăspundețiȘtergere
  2. Super buna,merge si fara lapte condensat(fac alergie la laptele asta,arata asa naspa,,,,,inlocuit cu budinca si ar fi in totalitate pe gustul meu.Oricum daca nu mi-ai spune cu ce este crema,as manca cu lacomie maxima,praji mea preferata.
    Puppppp!!

    RăspundețiȘtergere