Petitchef

duminică, 2 decembrie 2012

Gratare cu garnitura de orez si castraveti murati.

Am facut gratarele de porc din ceafa ,fara os ,am batut gratarele cu ciocanul de snitele ,am pus o punga deasupra ,am presarat saresi pe o parte si pe alta ,am mai adaugat putin piper si delikat ,apopi am pus apa minerala ,ca sa se fragezeasca ,de data asta le-am prtajit in tigaia anti aderenta .Stiu ca am mai scris cum fac eu gratarele dar vreau sa va spun cum am facut garnitura de orez ,altfel decat de obicei. Am tocat o ceapa marunt ,am prajit in putin ulei ,am adaugat orezul ,l-am prajit si pe el ,apoi am adaugat putin cate putin lichid ,eu am pus delikat dizolvat in apa,cantitatea de likid trebuie sa fie de trei ori mai mare decat cantitatea de orez,am tot amestrecat ,cand lichidul a scazut ,am adaugat altul ,pana ce orezul a fost facut (noua ne place bine facut orezul ,nu aldente),la sfarsit am pus o lingura de smantana si putin cascaval ras,a devenit foarte cremos si delicios.Am servit langa gratare si cu castraveti murati, din productie propie.POFTA BUNA sa aveti.

Un comentariu: