Petitchef

duminică, 3 martie 2013

IȘLERE

Islere – biscuiții copilăriei cu dulceață și glazură de ciocolată

 De mult timp mi-am pus în gând să fac acești biscuiți – deși se numesc Islare, eu tot „biscuiți” le spun, că așa i-am perceput de când i-am văzut prima dată. Am tot umblat pe bloguri culinare, pe forumuri, am cules idei și variante… și într-un final am găsit o rețetă care mi-a făcut cu ochiul. Îi mulțumesc autoarei – mi-a adus bucurie în bucătărie.

 Ingrediente pentru biscuiți:600 g făină

  • 200 g zahăr pudră

  • 2 ouă

  • 300 g untură de porc

  • Coaja rasă de la o lămâie

  • ½ plic praf de copt (stins cu zeamă de lămâie)

 Pentru umplutură:

  • Dulceață de zmeură (sau ce preferi – dar zmeura e minunată!)

 Pentru glazură:

  • 1 ciocolată cu lapte

  • Puțin lapte (pentru topit ciocolata)

 Mod de preparare:

 Am amestecat toate ingredientele pentru biscuiți într-un bol mare, pornind de la untura moale și ouă, până la făina cernută și zahărul pudră. Praf de copt l-am stins cu câteva picături de zeamă de lămâie, iar coaja de lămâie a adus acel parfum proaspăt care se simte din prima.

 A ieșit un aluat ușor sfărâmicios, nelipicios, care s-a lăsat frumos modelat după ce l-am dat la rece vreo jumătate de oră.

 L-am întins în foaie potrivită ca grosime și am decupat biscuiți – jumătate rotunzi, jumătate în formă de floare. I-am copt în cuptorul preîncălzit, dar mare atenție: nu trebuie să se rumenească, doar să se coacă ușor și să rămână fragezi.

 După ce s-au răcit, i-am lipit doi câte doi cu dulceață de zmeură (preferata mea!) și apoi i-am glazurat pe o parte cu ciocolată topită împreună cu puțin lapte.

 Rezultatul? Niște biscuiți fini, fragezi, cu gust de dulce-acrișor și un strop de ciocolată care îi face irezistibili. S-au mâncat repede și sigur îi voi mai face




6 comentarii:

  1. These biscuits looks so good with a cup of hot coffee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. That`s right. I `m just having my coffee right now and I want those biscuits.

      Ștergere
  2. Ce frumos arata si cred ca sunt minunate cu dulceata de zmeura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au iesit minunate,cu dulceata de zmeura,dar se pot umple cu orice crema.pupici cu sclipici.

      Ștergere
  3. Of , iar ai facut bunatati. Eu am terminat ieri de mancat seria de torturi primite de ziua mea. Si o sa ma apuc sa fac si eu ceva bun. Cred ca browny. Am cumparat ciocolata, timp sa am. Dar weekendu asta stau acasa asa ca...o sa vezi ce o sa iasa.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar as vrea sa vad si reteta ta ,daca iasa bun vreau si eu,o sa incerc sa o fac,mai ales cu ciocolata ,yamiiii.Pupiciiiii.

      Ștergere