Islere – biscuiții copilăriei cu dulceață și glazură de ciocolată
De mult timp mi-am pus în gând să fac acești biscuiți – deși se numesc Islare, eu tot „biscuiți” le spun, că așa i-am perceput de când i-am văzut prima dată. Am tot umblat pe bloguri culinare, pe forumuri, am cules idei și variante… și într-un final am găsit o rețetă care mi-a făcut cu ochiul. Îi mulțumesc autoarei – mi-a adus bucurie în bucătărie.
Ingrediente pentru biscuiți:600 g făină
-
200 g zahăr pudră
-
2 ouă
-
300 g untură de porc
-
Coaja rasă de la o lămâie
-
½ plic praf de copt (stins cu zeamă de lămâie)
Pentru umplutură:
-
Dulceață de zmeură (sau ce preferi – dar zmeura e minunată!)
Pentru glazură:
-
1 ciocolată cu lapte
-
Puțin lapte (pentru topit ciocolata)
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingredientele pentru biscuiți într-un bol mare, pornind de la untura moale și ouă, până la făina cernută și zahărul pudră. Praf de copt l-am stins cu câteva picături de zeamă de lămâie, iar coaja de lămâie a adus acel parfum proaspăt care se simte din prima.
A ieșit un aluat ușor sfărâmicios, nelipicios, care s-a lăsat frumos modelat după ce l-am dat la rece vreo jumătate de oră.
L-am întins în foaie potrivită ca grosime și am decupat biscuiți – jumătate rotunzi, jumătate în formă de floare. I-am copt în cuptorul preîncălzit, dar mare atenție: nu trebuie să se rumenească, doar să se coacă ușor și să rămână fragezi.
După ce s-au răcit, i-am lipit doi câte doi cu dulceață de zmeură (preferata mea!) și apoi i-am glazurat pe o parte cu ciocolată topită împreună cu puțin lapte.
Rezultatul? Niște biscuiți fini, fragezi, cu gust de dulce-acrișor și un strop de ciocolată care îi face irezistibili. S-au mâncat repede și sigur îi voi mai face
These biscuits looks so good with a cup of hot coffee.
RăspundețiȘtergereThat`s right. I `m just having my coffee right now and I want those biscuits.
ȘtergereCe frumos arata si cred ca sunt minunate cu dulceata de zmeura :)
RăspundețiȘtergereAu iesit minunate,cu dulceata de zmeura,dar se pot umple cu orice crema.pupici cu sclipici.
ȘtergereOf , iar ai facut bunatati. Eu am terminat ieri de mancat seria de torturi primite de ziua mea. Si o sa ma apuc sa fac si eu ceva bun. Cred ca browny. Am cumparat ciocolata, timp sa am. Dar weekendu asta stau acasa asa ca...o sa vezi ce o sa iasa.Pupici.
RăspundețiȘtergereChiar as vrea sa vad si reteta ta ,daca iasa bun vreau si eu,o sa incerc sa o fac,mai ales cu ciocolata ,yamiiii.Pupiciiiii.
Ștergere