Petitchef

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Tort pt. Madalina

In 14 ianuarie a fost ziua fetitei mele ,a implinit 11 ani ,pentru o zi asa importanta am facut un tort ,am tot vazut la fetele de pe net ca este foarte bun,am asteptat si eu o ocazie importanta ca sa il incerc,TORTUL CU TREI CIOCOLATE,a fost un tort delicios ,abia am apucat o bucatica .
Am facut un blat din:
-4 oua
-4 linguri de zahar
-4 linguri de faina
-2 linguri de cacaua
Pentru crema de ciocolata amaruie:
-300gr. ciocolata amaruie
-300ml. frisca lichida
-un plic de gelatina
Pentru crema de ciocolata cu lapte :
-300gr. ciocolata cu lapte
-300ml. frisca
-un plic de gelatina
Pentru crema de ciocolata alba:
-300 gr. ciocolata alba
-300 ml .frisca
-un plic de gelatina.
Pentru blat am separat ouale ,albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul ,galbenusurile ,apoi faina amestecata cu cacaua,am copt blatul ,pana a trecut testul cu scobitoarea.
Pentru crema :am pus gelatina in 100ml de apa la hidratat,ciocolata rupta bucati ,am pus putina frisca si am topit-o,dupa ca a fost topita bine ciocolata ,cat este inca fierbinte,am pus gelatina,am amestecat bine ,bine sa se dizolve .Dupa ce crema este la temperatura camerei se amesteca ,cu restul de frisca batuta bine.Daca aveti o forma de tort cu inel atunci puteti sa puneti blatul dedesupt insiropat cu ce doriti :compot ,sirop de zahar ,etc..Eu nu am o astfel de forma dreptunghiulara ,asa ca am pus folie in tava ,am pus crema de ciocolata amaruieam lasat la rece pana am facut urmatoarea crema de ciocolata cu lapte(in acelas fel ca si prima)am pus-o  deasupra peste cealalta,am dat la le rece ,pana am facut si crema de ciocolata alba,pesate ultima crema am pus blatul insiropat cu compot de capsuni,am lasat peste noapte la rece,a doua zi am intors tortul pe un platou,am ornat cu frisca si trandafiri,a fost un tort deosebit.


.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu