Petitchef

joi, 5 iulie 2012

Chec cu nuca

Am hotarat sa mai fac un chec, cu albusuri ,s-au strans prea multe in congelator si trebuie folosite. Am pus : -o cana de albusuri -o cana de zahar -100 ml ulei -o cana faina -o cana nuca macinata -o lingura cacaua Am batut albusurile ,spuma tare ,cu un praf de sare ,am adaugat zaharul,,in ploaie,uleiul, am pus nucile ,faina cernuta ,am amestecat cu o spatula de jos in sus ,am pus in tava tapetata cu hartie de copt,(am pus in tava rotunda cu gaura in mijloc ),am lasat 3-4 linguri din compozitie,in care am pus cacaua,am intins peste compozitia de tava si am facut cateva forme cu un bat de frigaruii,sa se amestece putin,am pus la copt ,pana a trecut testul scobitori,am scos checul din tava si am lasat la racit .Deasupra am vrut sa pun o glazura de ciocolata topita,dar nu am gasit la magazin,ciocolata amariuie sau cu lapte ,asa ca am facut eu o glazura ,care a iesit ca un sos de ciocolata ,din :o lingura de unt ,3 linguri de zahar si o lingura cacaua,am fiert putin pe foc si am intins-o calduta peste chec ,nu a iesit chiar cum as fi vrut eu dar a fost foarte bun.

2 comentarii:

  1. Yummi,imi place foooarte mult.Si din acesta vreau.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poti sa stai deloc. Si uite ca faci numa "rele". Ce arata delicios . Eu ma cam feresc de cuptor pe caldura asta. Asa ca pap de la tine.

    RăspundețiȘtergere